Η μαφία τρίβει τα χέρια της για το Scudetto της Νάπολι

Αουρέλιο Ντι Λαουρέντις

Η μαφία τρίβει τα χέρια της για το Scudetto της Νάπολι

Sportal newsroom 22:48 - 11.03.2023
Δεν είναι μόνο οι άνθρωποι και οπαδοί της Νάπολι που ανυπομονούν για την κατάκτηση του Scudetto. Έχει και η μαφία τους λόγους της να πανηγυρίζει...

Η Νάπολι οδεύει προς την κατάκτηση του 3ου πρωταθλήματος της ιστορίας της, καθώς βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Serie A και στο +18 από τη δεύτερη Ίντερ. Με λίγα λόγια, το Scudetto είναι δικό της. Μόνο με θαύμα θα μπορούσε να αλλάξει αυτό.

Άπαντες λοιπόν στον ιταλικό νότο περιμένουν τη φιέστα, όπου η ομάδα τους θα σηκώσει την κούπα μετά από 33 χρόνια. Οι παίκτες, ο προπονητής, η διοίκηση, οι οπαδοί. Και όχι μόνο...

Πέρα από αυτούς, τη στέψη της Νάπολι περιμένει πως και πως η μαφία της πόλης, η Καμόρα, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη να τρίβει τα χέρια της και να ετοιμάζει το έδαφος. Όχι για την αγάπη της για την ομάδα όμως. Απλά εκμεταλλεύεται το γεγονός για να βγάλει κι άλλα χρήματα.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «Il Mattino», η πόλη ήδη έχει αρχίσει και αλλάζει, με τα καταστήματα να έχουν ξεκινήσει ήδη να πουλάνε προϊόντα για την «πρωταθλήτρια Νάπολι». Κάτι το οποίο γίνεται κατόπιν εντολής της Καμόρα, αφού για να πουλήσει κάποιος τέτοια προϊόντα κοντά στη «γειτονιά του Μαραντόνα», θα πρέπει να πληρώσει τη μαφία.

Μάλιστα, το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει και ονόματα, τονίζοντας ότι πιο δραστήρια είναι η οικογένεια των Ματσαρέλα, αλλά υπάρχει σοβαρός ανταγωνισμός από τη «συμμαχία του Σεκοντιλιάνο», που συμμετέχουν οι φαμίλιες των Λιτσάρντι, Κοντίνι, Μπόστι και Μαλάρντο.