Φίλος του Άλκη: «Κοκκάλωσα όταν είδα να έρχονται με δρεπάνια και μαχαίρια» (vid)
i

Οι γονείς του Άλκη/©Intime

Φίλος του Άλκη: «Κοκκάλωσα όταν είδα να έρχονται με δρεπάνια και μαχαίρια» (vid)

Sportal newsroom 11:42 - 24.01.2023
Ο Αλέξης Κούγιας στις δηλώσεις του ανέφερε τα λεγόμενα του φίλου του Άλκη, για τη στιγμή της επίθεσης από τους φίλους του ΠΑΟΚ.

Το πρωί της Τρίτης (24/01) ξεκίνησε εκ νέου η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη. 

Πριν από μερικά λεπτά πέρασαν το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου οι γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου, με τον πατέρα του Άλκη, Αριστείδη Καμπανό να τονίζει χαρακτηριστικά: «Θα προτιμούσα την συγγνώμη να την πουν μπροστά στο μνήμα του Άλκη μου».

Η αντίδραση του πατέρα του Άλκη στις συγνώμες των κατηγορουμένων (vid)
SUPER LEAGUE

11:03 - 24.01.2023

Η αντίδραση του πατέρα του Άλκη στις συγνώμες των κατηγορουμένων (vid)

Ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός κλήθηκε να σχολιάσει τη «συγγνώμη» που ζήτησαν ενώπιον του δικαστηρίου τέσσερις εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση της δολοφονίας του γιου του.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε τί του είπε ένας φίλος του Άλκη, για τη στιγμή της επίθεσης από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

«Το παιδί που καταθέτει σήμερα, επέζησε από αυτήν την τραγωδία. Φανταστείτε την ταραχή που είχε όταν προσπαθούσε να αντιληφθεί πράγματα, την στιγμή που ήθελε να σωθεί. Ο συγκεκριμένος έχει δει πράγματα και σκηνές πριν χάσει ο Άλκης την ζωή του. “Κοκκάλωσα όταν είδα να έρχονται με δρεπάνια και μαχαίρια κατά πάνω μας” μου είπε ο ίδιος. Είναι ανατριχιαστικό όταν αναπλάσεις στο μυαλό σου αυτή την εικόνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ένταση μεταξύ συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης

Στιγμές έντασης σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια στη δίκη της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του 12 κατηγορούμενου Βασίλης Ταουξής ζήτησε να λάβει τον λόγο, ώστε να σχολιάσει τη χθεσινή τοποθέτηση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Αλέξη Κούγια, ο οποίος με αφορμή τη δίκη έκανε λόγο για κλίμα τρομοκρατίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης. 

Εκείνη τη στιγμή ο κ. Κούγιας έσπευσε να απαντήσει σε υψηλούς τόνους, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν λεκτικοί διαξιφισμοί με εκατέρωθεν βαριές εκφράσεις. Το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Στη συνέχεια η δίκη συνεχίστηκε με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, ενώ αυτός που ανέβηκε πρώτος στο βήμα ήταν ο πατέρας του 19χρονου Άλκη, η εξέτασή του οποίου είναι σε εξέλιξη.