Παναθηναϊκός: Τα πέντε σημεία που έκριναν τη φετινή σεζόν

Σπόραρ και Αϊτόρ

i

© Intime

Παναθηναϊκός: Τα πέντε σημεία που έκριναν τη φετινή σεζόν

Μπάμπης Τσιμπίδας 09:21 - 19.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:21 - 19.05.2023

Μία περίεργη σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Παναθηναϊκό και το Sportal ανακεφαλαιώνει τις πέντε πιο δυνατές στιγμές της.

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε έχει διάφορες οπτικές για τον Παναθηναϊκό. Δεν χαρακτηρίζεται πετυχημένη, αφού χάθηκε ο τίτλος. Δεν είναι ούτε αποτυχημένη, αφού με βάση το παρελθόν της και τους στόχους που είχαν τεθεί, ξεπεράστηκε κάθε προσδοκία. Υπάρχει πίκρα για την κατάληξη, αλλά και βεβαιότητα ότι πια ο Παναθηναϊκός επανήρθε. Ο κόσμος συνδέθηκε ξανά με το Τριφύλλι, ενώ πλέον εμφανίζεται το όραμα του νέου γηπέδου στο Βοτανικό. Μία ιστορία με πολλές διακυμάνσεις και πολλή γραφειοκρατία, τα οποία όμως έχουν ξεπεραστεί…

Παναθηναϊκός – Άρης 1-0: Ο τραυματισμός του Αϊτόρ

Η 23η Οκτωβρίου του 2022 αποτελεί ένα παιχνίδι-ορόσημο για τον φετινό Παναθηναϊκό. Διότι πολλοί πιστεύουν πως η σεζόν 2022-2023 θα είχε διαφορετική κατάληξη, εάν η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχανε τον ηγέτη της. Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα, ο απόλυτος πρωταγωνιστής στον ξέφρενο πρώτο γύρο του Τριφυλλιού, υπέστη ρήξη χιαστού και έχασε το υπόλοιπο του πρωταθλήματος και το Κύπελλο. Ο Καταλανός εξτρέμ ταλαιπωρούταν από μικροτραυματισμό και δεν άρχισε στην ενδεκάδα. 

Με το ματς να έχει «στραβώσει» για τα καλά, ο Γιοβάνοβιτς πέρασε τον Αϊτόρ στο χορτάρι στο 79’. Δύο λεπτά αργότερα, το αριστερό πόδι του Αϊτόρ κόλλησε στο έδαφος και ο ποδοσφαιριστής έπεσε σφαδάζοντας. Όλοι «πάγωσαν» σκεπτόμενοι ότι ο Αϊτόρ τραυματίστηκε σοβαρά, φόβος που επιβεβαιώθηκε την επόμενη μέρα από τις εξετάσεις. Με τον Παναθηναϊκό να μην καταφέρνει ποτέ να αναπληρώσει τον Καταλανό, τόσο στα νούμερα, όσο και στην αφανή επιρροή του.

Η μεγάλη καθυστέρηση στην ενίσχυση του Ιανουαρίου

Ο σοβαρός τραυματισμός του Αϊτόρ, η μηδαμινή πρόσφορά του Βέρμπιτς και το μικρό ροτέισον, ανέδειξαν από το τέλος του Α’ Γύρου της Super League την ανάγκη ενίσχυσης του ρόστερ του Παναθηναϊκού στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Παρά την πέραν πάσης προσδοκίες πορεία με 12 νίκες και μία ισοπαλία σε 13 αγωνιστικές, η ομάδα επιβαλλόταν να ενισχυθεί. Δυστυχώς, ο Γιοβάνοβιτς και οι ιθύνοντες της ΠΑΕ άργησαν δραματικά να κινηθούν στην αγορά, με τον Λάζλο Κλάινχαϊσλερ να έρχεται στα μέσα Γενάρη και τον Ντάνιελ Μαντσίνι λίγο πριν το τέλος του μήνα. Όταν ο Παναθηναϊκός είχε αποκλειστεί από το Κύπελλο και είχε απωλέσει τη διαφορά στο πρωτάθλημα.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0: Η «σφαγή» του Νταμπάνοβιτς

Η ΑΕΚ ευνοήθηκε πάρα πολύ στα Play Offs, με την αρχή να γίνεται στην πρεμιέρα, όταν υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ένα ματς που θα μπορούσε να είχε άλλο αποτέλεσμα από το τελικό 0-0, εάν ο Μαυροβούνιος Νίκολα Νταμπάνοβιτς σφύριζε με ισονομία. Με πιο προκλητική απόφαση την μη αποβολή του Άμραμπατ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, σε σκόπιμο παίξιμο της μπάλας με το χέρι. Αλλά ο Νταμπάνοβιτς δεν υπέδειξε πέναλτι ούτε στο χέρι του Χατζισαφί στην περιοχή και παραλίγο να… ολοκληρώσει τη «σφαγή» του στις καθυστερήσεις, όταν ανακάλυψε… επαφή του Παλάσιος στον Αραούχο. Εάν το αθηναϊκό ντέρμπι έληγε με νικητή τον Παναθηναϊκό, η συνέχεια θα ήταν διαφορετική.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0: Ο τίτλος «πέταξε» προς Νέα Φιλαδέλφεια

Έχοντας χάσει τα προηγούμενα match ball, ο Παναθηναϊκός πήγε να υπερασπιστεί το πλεονέκτημα του στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων. Ωστόσο, οι συνθήκες ήταν οι χειρότερες δυνατές. Ο κορωνοϊός έπληξε την ομάδα πριν το παιχνίδι, αφού 17 παίκτες νόσησαν με κορωνοϊό και άλλα 12 μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Δεν πραγματοποιήθηκε προετοιμασία, αφού οι παίκτες δεν προπονήθηκαν, οι πιο σοβαρά νοσούντες εξουθενώθηκαν και ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την κατάσταση και νίκησε με τον Παναθηναϊκό. Με μεγάλη κερδισμένη την ΑΕΚ, η οποία ουσιαστικά στέφθηκε πρωταθλήτρια.

Μπήκαν… μπουλντόζες στο οικόπεδο στο Βοτανικό

Η Διπλή Ανάπλαση είναι ένα μεγάλο πρότζεκτ στο οποίο εμπλέκονται πολλοί κρατικοί φορείς, με αρμόδιο τον Δήμο Αθηναίων. Συνεπώς, έχουν δρομολογηθεί πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες, έχουν παρουσιαστεί αρκετά σχέδια και έχουν υπογραφεί αμέτρητα έγγραφα. Ωστόσο, για τον κόσμο του Τριφυλλιού που έχει κουραστεί επί δύο δεκαετίες με τη συγκεκριμένη ιστορία, σημασία είχε να δει πράξεις. Κοινώς, να δει εργασίες στο οικόπεδο του Βοτανικού. Αυτό συνέβη στις 23 Απριλίου, όταν άρχισε ο καθαρισμός του χώρου, για να ακολουθεί η κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου από την κοινοπραξία «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΑΚΤΩΡ – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ». Μέχρι την παράδοση της εγκαταστάσεις μεσολαβεί πολύς χρόνος, όμως πλέον υπάρχει και η χειροπιαστή εικόνα ότι αυτή τη φορά, το γήπεδο θα γίνει.