Παραμονή για τον ΝΟ Πατρών, υποβιβάστηκαν τα Χανιά
i

© Ναυτικός Όμιλος Χανίων

Παραμονή για τον ΝΟ Πατρών, υποβιβάστηκαν τα Χανιά

Στην Α1 πόλο ανδρών θα αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν ο ΝΟ Πατρών, που επικράτησε 8-7 των Χανίων, κάνοντας το 2-0 στη σειρά των Play out. Στη δεύτερη κατηγορία υποβιβάστηκε η ομάδα της Κρήτης.

Ο Ναυτικός όμιλος Πατρών θα αγωνίζεται στην Α1 πόλο ανδρών και την επόμενη σεζόν. Η ομάδα του Γιώργου Ντόσκα επικράτησε 8-7 των Χανίων στον δεύτερο αγώνα των δύο ομάδων για τα Play out του πρωταθλήματος.

Ο ΝΟ Πατρών έκανε το 2-0 στη σειρά και εξασφάλισε την παραμονή του στην κορυφαία κατηγορία. Τα Χανιά, από την άλλη, υποβιβάστηκαν στην Α2 πόλο ανδρών.

Ο ΝΟ Χανίων έκανε μια μεγάλη προσπάθεια ειδικότερα στην τρίτη περίοδο, γυρίζοντας το σκορ από 4-1 σε 5-4 υπέρ του. Ωστόσο, από τη στιγμή που βρέθηκε πάλι μπροστά στο σκορ με 6-5 ο ΝΟ Πατρών διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

«Σήμερα γιορτάζουμε! Από αύριο σχεδιάζουμε την επόμενη χρονιά.

Ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν και εμπιστεύτηκαν την ομάδα μας.

Ευχαριστούμε τον κόσμο της Πάτρας που γέμιζε το κολυμβητήριο και μας έδινε δύναμη να συνεχίσουμε.

Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μας, στον προπονητή Γιώργο Ντόσκα, στο συνεργάτη του Βασίλη Λαμπάτο και στον έφορο Γιώργο Θωμόπουλο.

Χαίρε Πάτρα, Χαίρε ΝΟΠ. Συγχαρητήρια επίσης και στους αθλητές και τον ΝΟ Χανίων για τον ευγενή ανταγωνισμό και την αθλητική συμπεριφορά που έδειξαν σε κρίσιμους αγώνες και για τις δύο ομάδες. Θεωρούμε μια άδικη συγκυρία όταν δύο καθαρά ερασιτεχνικά σωματεία της περιφέρειας, με συνεχή και πρωταγωνιστική παρουσία στις υποδομές της υδατοσφαίρισης και ουσιαστική συμβολή στις εθνικές ομάδες του υγρού στίβου, να εξωθούνται μακριά από την Α1, λόγω της έλλειψης πόρων σε σύγκριση με άλλες ομάδες.

Στο επόμενο διάστημα διάφορες ομάδες από τους δύο Ομίλους θα βρεθούν αντιμέτωπες σε τουρνουά και τελικές φάσεις και θα αναδείξουν το παράδειγμα του υγιούς αθλητισμού και της τεχνικής κατάρτισης των αθλητών τους. Ευχόμαστε να κερδίζει πάντα, η ομάδα που παίζει καλύτερα στο κάθε παιχνίδι», ανέφερε η ομάδα της Πάτρας στο facebook.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ - ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ 7-8

Οκτάλεπτα: 1-1, 0-3, 4-1, 2-3.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Βαγγέλης Βλαζάκης): Λεβεντάκης, Μαραγκουδάκης, Αράκι 1, Παζαΐτης, Παππάς, Μπατάκης, Αποστολάκης 2, Χαριτάκης 1, Μητράκης, Γκουράσοβ 2, Τσιστράκης 1, Μαζοκοπάκης, Κουτρουλάκης, Ζουζούνης, Τζανακάκης.

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ (Γιώργος Ντόσκας): Καζάκος, Τζώρτζης, Αγγελόπουλος 3, Κανελλόπουλος, Λαμπάτος, Παπαχριστόπουλος, Παπαδόγκωνας, Πασσάς, Ανδρικόπουλος, Γεωργαράς 2, Βικάτος 1, Γαβαλάς 2, Βυθούλκας, Γουίλσον, Μπετχαβάς.