Η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού: Προηγείται ο προπονητής, έπεται το ρόστερ
i

© Intime

Η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού: Προηγείται ο προπονητής, έπεται το ρόστερ

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη χρονιά στο βόλεϊ με την κατάκτηση του νταμπλ. Τι ισχύει για τον προπονητή και το ρόστερ.

Μία εξαιρετική σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Ολυμπιακό στο βράδυ της Δευτέρας. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 3-2 σετ του Παναθηναϊκού στο κλειστό του Ρέντη και με σκορ 3-1 στους τελικούς κατέκτησε τον τίτλο, που ήταν ο δεύτερος διαδοχικός και 32ος για τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει το Κύπελλο πριν λίγες εβδομάδες στο Final 4 της Λάρισας. Αυτό ήταν το 15ο νταμπλ για τους «ερυθρόλευκους», που πραγματοποίησαν και μία αξιοπρόσεκτη πορεία στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League και νίκησε στην έδρα του τη Ζάκσα, νικήτρια του τροπαίου τρεις διαδοχικές χρονιές. Η ομάδας του Πειραιά στη συνέχεια αποκλείστηκε από την Αρκάς στα προημιτελικά του CEV Cup.

Τη νέα αγωνιστική σεζόν, ο Ολυμπιακός θα πορευθεί με διαφορετικό προπονητή. Ο Ντανιέλ Καστελάνι γνωστοποίησε την αποχώρησή του από τον πάγκο της ομάδας του Πειραιά.

«Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και ειδικά στους παίκτες. Για μένα ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι στον Ολυμπιακό. Ευχαριστώ τη διοίκηση, τους παίκτες και τον κόσμο για ότι ζήσαμε. Οι τελικοί ήταν πολύ καλοί για το ελληνικό βόλεϊ. Δίκαια πήραμε το πρωτάθλημα. Δίκαια πήραμε και το Κύπελλο. Στην Ελλάδα κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Θέλαμε κάτι περισσότερο στην Ευρώπη. Θα μπορούσαμε να φτάναμε πιο ψηλά», είπε ο προπονητής από την Αργεντινή.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η διοίκηση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού γνώριζε για την αποχώρηση του Ντανιέλ Καστελάνι αρκετό καιρό πριν κριθούν οι τίτλοι στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου οι Πειραιώτες έχουν ήδη ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές για τον νέο προπονητή.

Η περίπτωση του Αντρέα Γκαρντίνι είναι αυτή που έχει ξεχωρίσει η διοίκηση των «ερυθρολεύκων». Ο 58χρονος προπονητής έχει ένα πλούσιο και «βαρύ» βιογραφικό τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής.

Πρώην κεντρικός, ο Γκαρντίνι κατέκτησε δύο Ολυμπιακά μετάλλια (ασημένιο στην Ατλάντα, χάλκινο στο Σίδνεϊ), τρία χρυσά σε παγκόσμια πρωταθλήματα ενώ αναδείχθηκε τέσσερις φορές πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ιταλίας. Ως παίκτης, ο Γκαρντίνι κατέκτησε μεταξύ άλλων τέσσερις φορές το Κύπελλο πρωταθλητριών, δύο φορές με τη Ραβέννα και δύο με τη Σίσλεϊ Τρεβίζο.

Μετά την πλούσια καριέρα του ως παίκτης, ο Γκαρντίνι ξεκίνησε την προπονητική του πορεία ως βοηθός στην Εθνική Ιταλίας και την Εθνική Πολωνίας. Ο 58χρονος προπονητής κατέκτησε ένα νταμπλ με τη Ζάκσα και οδήγησε τον πολωνικό σύλλογο στο Final Four του CEV Champions League στα δύο χρόνια που έμεινε στον πάγκο της. Στη συνέχεια, ο Ιταλός προπονητή πήρε πρωτάθλημα και σούπερ Καπ Πολωνίας με τη Γιαστρέμπσκι. Ο πιο πρόσφατος σταθμός στην καριέρα του Γκαρντίνι ήταν η Σκρα.

Από εκεί και πέρα, ο νέος προπονητής θα κρίνει και το ρόστερ της επόμενης σεζόν. Η λογική λέει ότι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί στο ίδιο πλαίσιο αφού ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.

Ο Δημήτρης Τζιάβρας θα βρίσκεται σίγουρα στο ρόστερ της νέας σεζόν αφού δεσμεύεται με συμβόλαιο. Ο Έλληνας λίμπερο πήρε φανέλα βασικού μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Δημήτρη Γκάρα την περασμένη αγωνιστική σεζόν και δικαίωσε τους πάντες στον Πειραιά.

Όσον αφορά τους Ραφαήλ Κουμεντάκη και Μίταρ Τζούριτς που ήταν από τους πυλώνες του φετινού Ολυμπιακού, όλα δείχνουν ότι θα παραμείνουν. Αυτό, άλλωστε, δήλωσε και ο MVP του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, Έλληνας κεντρικός, ενώ και ο Εβρίτης ακραίος ήταν από τους κορυφαίους όλη τη σεζόν με καθοριστική απόδοση στους τελικούς. Μην ξεχνάμε ότι η αγορά των Ελλήνων είναι εξαιρετικά περιορισμένη και η δεξαμενη πολύ μικρή.

Ο Ολυμπιακός περιμένει την άποψη του νέου προπονητή και για τους ξένους Στερν, Τράβιτσα και Γκουσταβάο. Ο Παγένκ δεσμεύεται με συμβόλαιο για τη νέα σεζόν. Στο χέρι του νέου τεχνικού είναι και η παραμονή των Ανέστη Δαλακούρα και Σπύρου Χανδρινού. Δύσκολα θα συνεχίσουν ο Δημήτρης Κομητούδης και ο Βαγγέλης Βαϊόπουλος.