Ήττα και αποκλεισμός για την ΑΕΚ
i

© Intime

Ήττα και αποκλεισμός για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 30-26 από την Γκόρνικ Ζάμπρζε για την πέμπτη αγωνιστική του EHF European League και αποχαιρέτησε τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η ΑΕΚ αποκλείστηκε από τη συνέχεια του EHF European League. Η Ένωση ηττήθηκε με 30-26 από την Γκόρνικ Ζάμπρζε στο κλειστό των Λιοσίων για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση. Πλέον, ο αγώνας της ΑΕΚ και την Κριένς είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Η ΑΕΚ, που προερχόταν από νίκη στο πρωτάθλημα κόντρα στον Ιωνικό, είχε πρώτο σκόρερ τον Στίπε Μαντάλινιτς με 9 τέρματα. Ο Τάρας Μινότσκι με επτά γκολ ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της πολωνικής ομάδας.

Η Γκόρνικ προηγήθηκε με 0-2 με τον Μάουερ και τον Μινότσκι στο πέμπτο λεπτό του αγώνα. Ο Μαντάλινιτς με εύστοχο χτύπημα πέναλτι σημείωσε το πρώτο γκολ της ΑΕΚ στο ματς στο 6'. Η ομάδα της Πολωνίας είχε τον έλεγχο του αγώνα και έφτασε στο 3-9 με διαδοχικά γκολ του Μορκόφσκι στο 18ο λεπτό.

Δύο γκολ του Μαντάλινιτς έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να μαζέψει τη διαφορά για το 5-9 του 21ου λεπτό. Η Ένωση πλησίασε στα τρία τέρματα (7-10) με τον Ζάμπιτς, αλλά η Γκόρνικ διατηρούσε τα ηνία για το 11-15 με γκολ του Κάζορ. Ο Ζάμπιτς διαμόρφωσε το 12-15 του πρώτου ημιχρόνου.

Με τέρματα του Μπάτσκο και του Πρζυτούλα, η πολωνική ομάδα προηγήθηκε με 12-17 στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Αραμπατζής μείωσε (13-17) για την ΑΕΚ και στη συνέχεια ο Μάουερ έφερε και πάλι τη Ζάμπρζε στο +5 για το 13-18 του 35ου λεπτού. Σε εκείνη το σημείο, η Ένωση πάτησε γκάζι.

Η ΑΕΚ μείωσε στο γκολ (17-18) με τέρματα των Ηλιούπουλου, Μάλλιου και Ζάμπιτς. Η ομάδα του Ντράγκαν Ζούγκιτς έδειχνε ικανή για όλα αφού προηγήθηκε με 21-20 με γκολ του Μαντάλινιτς. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι έφεραν και πάλι την κατάσταση υπέρ τους για το 23-26 με τον Μινότσκι και δύο γκολ του Τοκούντα. Η ΑΕΚ δεν βρήκε αντίδραση και η Γκόρνικ έφυγε με τη νίκη από το κλειστό των Λιοσίων.

Ο Αραούχο είναι ετοιμοπόλεμος, αλλά η θέση του φορ για την Μπράιτον είναι ακόμα ανοιχτή
EUROPA LEAGUE

19:35 - 28.11.2023

Ο Αραούχο είναι ετοιμοπόλεμος, αλλά η θέση του φορ για την Μπράιτον είναι ακόμα ανοιχτή

Κανονικά στην αποστολή της ΑΕΚ και πιθανότατα στην ενδεκάδα για το ματς με τον Μπράιτον θα είναι ο Αραούχο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως ο Αλμέιδα έχει αποφασίσει για την κορυφή της επίθεσης

ΑΕΚ- ΓΚΟΡΝΙΚ 26-30 (12-15 ημχ)

AEK (Τζούκιτς): Μάτσκεβιτς, Αραμπατζής 1, Ζάμπιτς 6, Κρητικός, Γιόνσον, Μαντάλινιτς 9, Μάλλιος 3, Ηλιόπουλος 2, Παπαδόπουλος, Τόμε, Λιάπης 1, Μαρτίνοβιτς 3, Άρσιτς, Σόκολιτς, Λέμος Κεδέρης 1

Διαιτητές: Γιουρίνοβιτς- Μρβτσα (Κροατία), Παρατηρητής: Τσιρλιγκεάνου (Ρουμανία), Δίλεπτα: 3-2

Πέναλτι: 3/5-4/4

Βαθμολογία (σε 5 ματς)

1. Αννόβερο 9

2. Γκόρνικ 7

3. ΑΕΚ 2

4. Κριένς 2