Εξαιρετική εκκίνηση για τον Γκινή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλπικού Σκι (vid)
i

Ο Αλέξανδρος Γκινής/©Sportal

Εξαιρετική εκκίνηση για τον Γκινή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλπικού Σκι (vid)

Κώστας Τόπας 14:30 - 19.02.2023 / Ανανεώθηκε: 14:57 - 19.02.2023

Ο Αλέξανδρος Γκινής πραγματοποίησε εξαιρετική εκκίνηση, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλπικού σκι, παίρνοντας την δεύτερη θέση στην πρώτη κατάβαση.

Ο Μανουέλ Φέλερ ήταν ο μεγάλος νικητής στην πρώτη διαδρομή της τελευταίας ημέρας του παγκοσμίου πρωταθλήματος αλπικού σκι, στην παγωμένη πίστα Eclipse του Κουρσεβέλ, καθώς ο Αυστριακός σημείωσε χρόνο 46,93 δευτερολέπτων και ήταν μόλις 0,13 εκατοστά του δευτερολέπτου γρηγορότερος από τον Έλληνα, Αλέξανδρο Γκινή.

Ο Αλέξανδρος Γκινής στο Sportal: «Στόχος το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες»!
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

23:20 - 07.02.2023

Ο Αλέξανδρος Γκινής στο Sportal: «Στόχος το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες»!

Ο 28χρονος σκιέρ διηγείται μέσω του Sportal το δύσκολο μονοπάτι, που χρειάστηκε να διαβεί, ώστε σήμερα να χαρίσει το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλπικού σκι και βάζει πλέον στόχο το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ο «ΑJ Ginnis», ο οποίος πριν από μερικές ημέρες κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον αγώνα τεχνικής κατάβασης στο Chamonix της Γαλλίας, σήμερα (19/02) κέρδισε ξανά το χειροκρότημα όλων για την προσπάθειά του, μιας και ξεκίνησε από την 24η θέση και στην πρώτη του κατάβαση κατάφερε να φτάσει στην δεύτερη.

«Ήταν πολύ διασκεδαστικό. Δεν νιώθω πίεση. Εννοώ, κάνω σκι για την Ελλάδα. Κάνω ελεύθερο σκι. Απλά χαλαρώνω, θα διασκεδάσω πολύ στο δεύτερο τρέξιμο και θα προσπαθήσω να το κάνω γρήγορα ξανά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκινής μετά το τέλος της πρώτης διαδρομής με τον δεύτερο γύρο να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.

Ο χρόνος του Αλέξανδρου Γκινή
Τα στατιστικά του Αλέξανδρου Γκινή