Θρίαμβος του Αλέξανδρου Γκινή, που έγινε ο πρώτος Έλληνας που ανέβηκε στο βάθρο σε Παγκόσμιο Κύπελλο σκι!

Θρίαμβος του Αλέξανδρου Γκινή, που έγινε ο πρώτος Έλληνας που ανέβηκε στο βάθρο σε Παγκόσμιο Κύπελλο σκι!

Sportal newsroom 14:54 - 04.02.2023 / Ανανεώθηκε: 19:15 - 07.02.2023

Ο Αλέξανδρος Γκινής έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτά μια θέση στο βάθρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου σκι. Ο 28χρονος αθλητής τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία σλάλομ Chamonix, πίσω μόνο από τον Ramon Zenhäusler.

Τον Γενάρη του 2021, ο Αλέξανδρος Γκινής έγραψε ιστορία στην Αυστρία (Φλαχάου), καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής χιονοδρομίας, που πλασάρεται στις πρώτες 15 θέσεις ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Κατετάγη 11ος στο σλάλομ στο αλπικό σκι.

"Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ποτέ Έλληνας, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει πόντους στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλω να το αλλάξω αυτό", είχε δηλώσει μετά την επιτυχία του.

Στις 4/2/2022, ο Αλέξανδρος Γκινής έγινε ο πρώτος Έλληνας που ανέβηκε στο βάθρο σε Παγκόσμιο Κύπελλο! Στην κατηγορία σλάλομ του Chamonix, τον τελευταίο αγώνα πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ξεκινάει την Δευτέρα (6/2) στα θέρετρα Couchevel και Meribel, ο 28χρονος αθλητής τερμάτισε στην 2η θέση, πίσω μόνο από τον Ramon Zenhäusler και μπροστά από τον Daniel Yule.

Ο Zenhäusler σημείωσε συνολικό χρόνο 1 λεπτό και 42,94 δευτερόλεπτα, ο Γκινής έμεινε πίσω του μόλις για 1,02 δευτερόλεπτα, ενώ ο Yule ολοκλήρωσε την τριάδα του βάθρου δύο εκατοστά πιο πίσω.

Tags: