Στον τελικό του Κυπέλλου γυναικών ο Ολυμπιακός
i

© Intime

Στον τελικό του Κυπέλλου γυναικών ο Ολυμπιακός

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:36 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 22:53 - 20.05.2024

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 19-9 του Αλίμου και προκρίθηκε στον τελικό του Final 4 του Κυπέλλου πόλο γυναικών.

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί κόντρα στον Άλιμο. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 19-9 στον ημιτελικό του Final 4 του Κυπέλλου γυναικών στη Βουλιαγμένη και θα διεκδικήσει το τρόπαιο, που θα είναι το έκτο της ιστορίας της.

Ο Άλιμος άνοιξε το σκορ με την Αλεξάνδρα Ασημάκη. Ωστόσο η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά ισοφάρισε με τη Χυδηριώτη και προσπέρασε με τέρμα της Σάντα στην παίκτρια παραπάνω. Ο Ολυμπιακός αύξησε τη διαφορά και έφτασε στο 1-4 της πρώτης περιόδου με την Ελευθεριάδου και την Ξενάκη.

Ο Ολυμπιακός δεν πήρε το πόδι από το γκάζι στο δεύτερο οκτάλεπτο. Η ομάδα του Πειραιά προσπέρασε με 1-8 με τη Χυδηριώτη. Ο Άλιμος πέτυχε το δεύτερο τέρμα του στην αναμέτρηση με τη Μέγκενς, 2:42 πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε με οκτώ τέρματα για το 2-10 με τη Βασιλική Πλευρίτου και τη Μυριοκεφαλιτάκη. Η δεύτερη περίοδος ολοκληρώθηκε στο 4-11 με γκολ της Ασημάκη.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο τρίτο οκτάλεπτο. Η διαφορά έφτασε σε διψήφια τιμή για το 5-15 με την Ελευθερία Πλευρίτου. Με τον νικητή να έχει κριθεί, οι άμυνες χαλάρωσαν και οι δύο ομάδες πρόσφεραν γκολ και θέαμα.

Για τον Ολυμπιακό τέσσερα γκολ σημείωσαν η Φωτεινή Τριχά και η Βασιλική Πλευρίτου. Πρώτη σκόρερ του Αλίμου ήταν η Μέγκενς με τρία τέρματα. Σημειώνεται ότι στον δεύτερο ημιτελικό θα αναμετρηθούν ο Εθνικός με τη Βουλιαγμένη.

ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ BETSSON – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 9-19

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 3-7, 2-4, 3-4

ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ BETSSON (Πάνος Βέργος): Τζούρκα, Μέγκενς 3, Κοβάτσεβιτς, Ρακιντζή, Μελίνα Καρυπίδου 2, Χαλδαίου 1, Ασημάκη 2, Μάνη, Αφροδίτη Μπιτσάκου, Μαργαρίτα Μπιτσάκου, Ευδοκία Τσιμάρα, Κοντογιάννη 1, Αρχοντάκη, Βασιλεία Καρυπίδου, Θεοφανοπούλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 1, Τριχά 4, Ξενάκη 2, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Σάντα 1, Βασιλική Πλευρίτου 4, Τζωρτζακάκη, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Νίγκρο, Δρακωτού, Χριστοδούλου.