Αυτό είναι το τρόπαιο για το οποίο θα μονομαχήσουν Ολυμπιακός και Φιορεντίνα στην «OPAP Arena»

Τρόπαιο Conference League

i

©Intime

Αυτό είναι το τρόπαιο για το οποίο θα μονομαχήσουν Ολυμπιακός και Φιορεντίνα στην «OPAP Arena»

Κώστας Τόπας 14:54 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 22:57 - 20.05.2024

Πόσο ζυγίζει το τρόπαιο του Conference League, τι ύψος έχει και τι συμβολίζουν οι 32 ράβδοι που είναι πάνω του.

O Ολυμπιακός βρίσκεται στον τελικό του Europa Conference League, προσπερνώντας το εμπόδιο της Άστον Βίλα μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στην «OPAP Arena», εκεί όπου οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν τη Φιορεντίνα στις 29 Μαΐου.

Μετά την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, οι «ερυθρόλευκοι» είδαν τα ταμεία τους να γεμίζουν με 16.532.000 ευρώ. Σε περίπτωση μάλιστα που κατακτήσουν και την κούπα, τότε θα λάβουν ακόμα δύο εκατομμύρια ευρώ και συνολικά θα φτάσουν τα 18.532.000 ευρώ.

Αυτό είναι το αρχικό πλάνο της ΕΛ.ΑΣ. για την έλευση των οπαδών του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια
CONFERENCE LEAGUE

14:46 - 10.05.2024

Αυτό είναι το αρχικό πλάνο της ΕΛ.ΑΣ. για την έλευση των οπαδών του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έχει αρχίσει εδώ και μέρες τα σχέδια επί χάρτου για την αστυνόμευση του τελικού του Conference League και τη μετάβαση των οπαδών του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το Sportal καταγράφει τις πρώτες σκέψεις των αξιωματικών για τη μετακίνηση των «ερυθρολεύκων»

Με τις δύο νίκες στους ημιτελικούς με την Άστον Βίλα (2-4 στην Αγγλία, 2-0 στην Ελλάδα), η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έγινε ο πρώτος σύλλογος στην σύντομη ιστορία του Conference League, που επικρατεί και στα δύο ματς της ημιτελικής φάσης με δύο γκολ διαφορά. Κι έτσι έγραψε ιστορία.

Από την άλλη τώρα, η παρουσία χιλιάδων οπαδών του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια για τον ευρωπαϊκό τελικό και τα μέχρι τώρα πεπραγμένα στα μέτρα τάξης και ασφάλειας, έχουν προκαλέσει και προβληματισμό και ανησυχία. Μάλιστα προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά, για το πώς και εάν θα μπορέσει η αστυνομία, να προστατεύσει τις περιουσίες των ανθρώπων που έχουν μαγαζιά πέριξ του γηπέδου της ΑΕΚ με φυσικά έντονο κιτρινόμαυρο στοιχείο.

Παρ' όλα αυτά Ολυμπιακός και Φιορεντίνα θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό το βράδυ της 29ης Μαΐου, προκειμένου να φτάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου του Conference League.

Το συγκεκριμένο τρόπαιο του έχει ύψος 57,5 εκατοστά και ζυγίζει 11 κιλά. Αποτελείται από 32 μεταλλικές ράβδους, όσες και οι ομάδες που συμμετείχαν στη φάση των ομίλων του Europa Conference League. Οι 32 ράβδοι στριφογυρίζουν δημιουργώντας το σχήμα του τροπαίου, ενώ όπως τονίζουν οι δημιουργοί του, η πορεία που έχουν οι ράβδοι είναι εμπνευσμένη από την κίνηση της μπάλας που κατευθύνεται προς τα δίχτυα.

Αουτσάιντερ ο Ολυμπιακός κόντρα στη Φιορεντίνα – Τι βλέπουν οι στοιχηματικές με τις αποδόσεις τους
CONFERENCE LEAGUE

13:49 - 10.05.2024

Αουτσάιντερ ο Ολυμπιακός κόντρα στη Φιορεντίνα – Τι βλέπουν οι στοιχηματικές με τις αποδόσεις τους

Τι και αν ήταν φαβορί μετά τον θρίαμβο στον Μπέρμπιγχαμ; Ο Ολυμπιακός πλέον αποτελεί αουτσάιντερ για την κατάκτηση του UEFA Europa Conference League, με τη Φιορεντίνα να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες σύμφωνα με τις στοιχηματικές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τρόπαιο του Europa Conference League φαίνεται καλύτερα όταν κρατιέται ψηλά, με την ανοιχτή δομή των 32 εξάγωνων ράβδων να δημιουργούν ένα μοτίβο διαφάνειας στο εσωτερικό του.