Τα ιστορικά επιτεύγματα του Ολυμπιακού μετά την μυθική πρόκριση στον τελικό του Conference League

Ολυμπιακός

i

©Intime

Τα ιστορικά επιτεύγματα του Ολυμπιακού μετά την μυθική πρόκριση στον τελικό του Conference League

Κώστας Τόπας 08:24 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 23:28 - 20.05.2024

Ο Ολυμπιακός έσπασε κάθε ρεκόρ μετά την μυθική πρόκριση στον τελικό του Conference League.

O Ολυμπιακός βρίσκεται στον τελικό του Europa Conference League, προσπερνώντας το εμπόδιο της Άστον Βίλα μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στην «OPAP Arena», εκεί όπου οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν τη Φιορεντίνα. στις 29 Μαΐου.

Με τις δύο νίκες στους ημιτελικούς με την Άστον Βίλα (2-4 στην Αγγλία, 2-0 στην Ελλάδα), η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έγινε ο πρώτος σύλλογος στην σύντομη ιστορία του Conference League, που επικρατεί και στα δύο ματς της ημιτελικής φάσης με δύο γκολ διαφορά.

Επιπλέον, τέτοια επίδοση στα Κύπελλα Ευρώπης είχε να σημειωθεί από το 2019, όταν η Άρσεναλ είχε πανηγυρίσει την πρόκρισή της στον τελικό του Europa League, επικρατώντας της Βαλένθια με 3-1 και 4-2.

Με τη συμμετοχή του στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός έκανε ρεκόρ αγώνων σε μια ευρωπαϊκή σεζόν για ελληνική ομάδα. Έφτασε τα 18 ματς, και θα γίνουν 19, αφού εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό. Το ρεκόρ είχαν με 16 αγώνες Παναθηναϊκός (2001-02) και ΠΑΟΚ (2021-22).

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στα δύο παιχνίδια με την Άστον Βίλα, κόντρα στην οποία ο Μαροκινός πέτυχε συνολικά πέντε γκολ! Συνολικά, έφτασε τα 10 τέρματα στο Conference League και ισοφάρισε το ρεκόρ των γκολ σε μια σεζόν της διοργάνωσης. Το 2021-22 ένας άλλος Αφρικανός, ο Νιγηριανός Σίριελ Ντέσερς της Φέγενορντ είχε επίσης 10.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το βαρύ «πυροβολικό» των Πειραιωτών, έφτασε τα 32 γκολ στη σεζόν, κάτι που έχει να κάνει παίκτης του Ολυμπιακού από το 2001-02, όταν και ο Αλέκος Αλεξανδρής είχε 32. Τα 32 γκολ πάντως είναι ρεκόρ για ξένο παίκτη της ομάδας.