Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του, πριν την επόμενη!

Ολυμπιακός

i

©Intime

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του, πριν την επόμενη!

Διονύσης Βερβελές 07:59 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 17:07 - 20.05.2024

Ο Ολυμπιακός που επένδυσε στο ποδόσφαιρο! Η δικαίωση Μαρινάκη, Καρεμπέ και οι τελευταίες ελπίδες για το πρωτάθλημα. Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει στο blog του στο Sportal

Γράφτηκε ιστορία στο Καραϊσκάκη το βράδυ της Πέμπτης. Ο Ολυμπιακός χωρίς… κλεφτοπόλεμο, τιμώρησε για δεύτερο ματς την Άστον Βίλα και μαζί, όλους όσους τον αμφισβήτησαν. Σε μια χρονιά δοκιμασίας, ο Ολυμπιακός κατάφερε να… σώσει την παρτίδα, γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης αρχικά, έδειξε πως δεν εγκαταλείπει, πως δεν ξέρει να τα παρατάει. Με την ομάδα να παραπαίει μέσα στο Γενάρη, πείστηκε πως χρειάζονται μεταγραφές. Και η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά, με παίκτες που μπήκαν στη λίστα και δύο (Κάρμο και Τσικίνιο) να βοηθούν πολύ, λιγότερο ο Όρτα, αλλά ακόμη και εντός συνόρων (βλέπε Ζέλσον Μαρτίνς).

Το βασικότερο ωστόσο, ήταν η πρόσληψη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος προπονητής, ήρθε με τις ευλογίες του Βαλβέρδε, του Κοβάσεβιτς, μπήκε με το «καλημέρα» στον οργανισμό του Ολυμπιακού και λατρεύεται από όλους. Μην ξεχνάμε πως στην Ελλάδα είχε έρθει και ο Γιάνσεν για να συζητήσει, αλλά ο Μαρινάκης το πήρε πάνω του και πήγε σε έναν έμπειρο προπονητή, που κατέκτησε άλλωστε πριν λίγους μήνες το Europa League με τη Σεβίλλη.

Ο Μεντιλίμπαρ στηρίχθηκε και στις στραβές. Είδε το 1-4 με την Μακάμπι, το 1-3 από τον Παναθηναϊκό. Μέσα σε λίγες ημέρες. Όπως έχασε και από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Παρόλα αυτά, όμως, υπήρξαν βραδιές έπους. Το 1-6 με την Μακάμπι στη Σερβία, γύρισε το διακόπτη. Εκεί, πίστεψαν όλοι στο όνειρο του τελικού στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όχι ότι ήταν τίποτα εύκολο. Τόσο η Φενέρμπαχτσε, όσο και η Άστον Βίλα, ήταν ομάδες με πολύ μεγαλύτερα συμβόλαια και χρηματιστηριακή αξία.

Ο Ολυμπιακός, όμως, είχε πλάνο, είχε πάθος, είχε θέληση. Είχε όλα τα στοιχεία που χρειάζονταν, για να «τσεκάρει» το εισιτήριό του για τον τελικό, εκεί που θα τον περιμένει η Φιορεντίνα.

Θυμάμαι τον Κριστιάν Καρεμπέ, να δηλώνει πολλές φορές πως θέλει να δει τον Ολυμπιακό σε έναν ευρωπαϊκό τελικό. Αποκλειόταν η ομάδα και τα «τρολάκια» του διαδικτύου, εμφανίζονταν για να «χτυπήσουν» τον Κριστιάν και τον Ολυμπιακό. Μόνο που η ομάδα, επένδυε στο ποδόσφαιρο και όχι στην προπαγάνδα. Πήγαινε μπροστά βήμα-βήμα. Ήθελε να παίζει το Φλεβάρη, να πάει στο Μάρτη, για να ακολουθήσει φέτος ο Απρίλης και ο Μάης. Ο Ολυμπιακός τα κατάφερε, αλλά ο Καρεμπέ δεν θα… κυνηγάει τα τρολ! Θα κυνηγάει το όνειρο να σηκώσει με τον Ολυμπιακό ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο!

Το ίδιο φυσικά και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που είχε πάντα το ευρωπαϊκό όραμα. «Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε», ήταν το μοτό της ΠΑΕ Ολυμπιακός εδώ και χρόνια. Το όνειρο έφτασε πλέον κοντά, ένα ματς, ένας τελικός σε ελληνικό έδαφος. Στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Θεωρώ αστειότητα βέβαια, την οποιαδήποτε κουβέντα για αλλαγή έδρας. Η ΑΕΚ το διαφήμιζε το περασμένο καλοκαίρι, όταν πήρε τον τελικό του Conference League και καλά έκανε. Σημαντική επιτυχία, να κάνεις τον τελικό μιας διοργάνωσης της UEFA σε ένα νέο γήπεδο. Μόνο που τότε, ο κόσμος της έκανε όνειρα για να παίξει… εντός έδρας. Τελικά, ο Ολυμπιακός θα πάρει τη γεύση αυτού του τελικού και θα διεκδικήσει το όνειρό του, να τρελάνει τον κόσμο του, σε 19 ημέρες.

Ως τότε, όμως, περιμένει το πρωτάθλημα. Ναι, ο Ολυμπιακός θα πάει στην Τούμπα «πληγωμένος». Πιθανότατα με τον Αποστολόπουλο αριστερό μπακ. Με παίκτες που κατέθεσαν ψυχή και πολλές δυνάμεις το βράδυ της Πέμπτης. Πάει με μια… άλλη ψυχολογία ωστόσο και καλείται να παίξει τα ρέστα του. Οι συνθήκες, δεν είναι υπέρ του. Ο ΠΑΟΚ θα είναι πιο ξεκούραστος, όπως και η ΑΕΚ την ερχόμενη Τετάρτη στο Καραϊσκάκη. Βήμα-βήμα, όμως, ο Μεντιλίμπαρ θα το παλέψει και αυτό. Όπως έπραξε και με το Conference League. Αν αυτός ο Ολυμπιακός καταφέρει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική στη Λεωφόρο, θα πρόκειται για… θαύμα. Δεν υπάρχουν αυτά που έχουν συμβεί αυτά φέτος. Να βλέπεις μια ομάδα που δεν… άλλαζε τρίτη πάσα πριν λίγο καιρό, που προβλημάτιζε για τα καλά ανασταλτικά, να κάνει τα τέλεια ματς και να πετάει εκτός την Άστον Βίλα που είναι κοντά στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Ενας Ολυμπιακός άριστος τακτικά, με πολλές κερδισμένες μονομαχίες και παίκτες που ήταν στον… αέρα τέλη Γενάρη, να δίνουν άλλη διάσταση. Δεν ήταν μόνο ο Ιμπόρα και ο Κίνι, ήταν και νωρίτερα ο Γιόβετιτς. Ο Μεντιλίμπαρ, ακόμη και τους… τελειωμένους, κατάφερε να τους κερδίσει και να πάρει πράγματα από αυτούς. Κι αυτό, είναι ένα τεράστιο κέρδος του, που οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε…

Ποια είναι η Φιορεντίνα του 2023/24 που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον τελικό του Europa Conference League
CONFERENCE LEAGUE

01:18 - 10.05.2024

Ποια είναι η Φιορεντίνα του 2023/24 που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον τελικό του Europa Conference League

Η περσινή φιναλίστ του Europa Conference League Φιορεντίνα, με αξία 250 εκατ. ευρώ, με τον φετινό θα έχει έξι ευρωπαϊκούς τελικούς στην ιστορία της και μετράει μία κατάκτηση. Αυτή είναι η ομάδα που θ’ αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον τελικό στην OPAP Arena στις 29 Μαϊου. Είναι ο πρώτος σύλλογος που έφτασε και στους τέσσερις μεγάλους τελικούς ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων!

Ο κόσμος έχει… μεθύσει, ζει μεγάλες ημέρες. Ο Ολυμπιακός, ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας, διεκδικεί ευρωπαϊκά σε τόσα τμήματα. Πως να τον… κάνεις καλά τον κόσμο; Έχει άδικο που το ζει έντονα; Όχι φυσικά… Μακάρι τα καλύτερα να έρθουν το βράδυ της 29ης Μάη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το αξίζει ο Ολυμπιακός...