Αντετοκούνμπο, Τεντόγλου και Βεζένκοφ υποψήφιοι για το βραβείο του κορυφαίου Βαλκάνιου αθλητή για το 2022
i

Τεντόγλου / ©INTIME

Αντετοκούνμπο, Τεντόγλου και Βεζένκοφ υποψήφιοι για το βραβείο του κορυφαίου Βαλκάνιου αθλητή για το 2022

Δημήτρης Χούπης 12:47 - 26.12.2022 / Ανανεώθηκε: 13:00 - 26.12.2022

Τρεις «δικοί» μας αθλητές βρίσκονται στην υποψήφια δεκάδα για το βραβείο του κορυφαίου Βαλκάνιου αθλητή για το 2022.

Τρεις «δικοί» αθλητές βρίσκονται στην υποψήφια δεκάδα για το βραβείο του κορυφαίου Βαλκάνιου αθλητή για το 2022. Το Βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων έβγαλε την λίστα με τους δέκα υποψήφιους αθλητές και αθλήτριες από όλα τα αθλήματα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Ολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος, Μίλτος Τεντόγλου και ο μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού, Σάσα Βεζένκοφ, βρίσκονται στη λίστα.

Ο Σέρβος NBAer, Νίκολα Γιόκιτς, ο οποίος είχε βγει και MVP για τη regular season είναι ο τρίτος μπασκετμπολίστας της δεκάδας, ενώ ο «χάλκινος», Λούκα Μόντριτς, είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής.  Στη λίστα είναι επίσης ο νεαρός Ρουμάνος ρέκορντμαν κολυμβητής, Νταβίντ Ποπόβσκι και ο Τούρκος Ολυμπιονίκης παλαιστής, Τάχα Αγκούλ. Ο Σέρβος τενίστας, Νόβαν Τζόκοβιτς, δε θα μπορούσε να μην είναι στη λίστα.

Οι υποψήφιες γυναίκες στη λίστα είναι μόλις δύο. Είναι η Παγκόσμιο πρωταθλήτρια του βόλεϋ από τη Σερβία, Τιγιάνα Μπόσκοβιτς, και η πρωταθλήτρια Ευρώπης στη κολύμβηση (πεταλούδα) από τη Βοσνία, Λάνα Πουντάλ.

Τη τελική δεκάδα την έβγαλαν τα πρακτορεία ειδήδεων των Βαλκανίων, ενώ οι ίδιοι θα ψηφίσουν και τον κορυφαίο Βαλκάνιο αθλητή για το 2022.