Από το Μαρκόπουλο στη Μιλούζ η Τοντάι

Από το Μαρκόπουλο στη Μιλούζ η Τοντάι

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:37 - 21.05.2024 / Ανανεώθηκε: 11:50 - 22.05.2024

Το βήμα στο εξωτερικό κάνει η Αριστέα Τοντάι, που ανακοινώθηκε από τη γαλλική Μιλούζ.

Έτοιμη για το μεγάλο βήμα στην καριέρα της είναι η Αριστέα Τοντάι. Η Ελληνίδα κεντρική, μετά από μία εξαιρετική σεζόν στο Μαρκόπουλο, μεταγράφηκε στο εξωτερικό και τη γαλλική Μιλούζ.

Η Αριστέα Τοντάι έκανε μία πολύ καλή με τη φανέλα της ομάδας με έδρα τα Μεσόγεια. Η 25χρονη κεντρική συνεχίσει την παράδοση που έχει «χτίσει» η Μιλούζ που εμπιστεύεται κατά κόρον Ελληνίδες παίκτριες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη Μιλούζ αγωνίστηκε η Αθηνά Παπαφωτίου, κατακτώντας μάλιστα το πρωτάθλημα το 2017 ενώ αναδείχτηκε και MVP του γαλλικού πρωταθλήματος το 2019. Στη γαλλική ομάδα έχουν παίζει και η Γεωργία Τζαγκαράκη αλλά και η Τζίνα Λαμπρούση, που κατέκτησε το νταμπλ το 2021.

«Μετά από ένα πολύ θετικό ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Αριστέα μετακόμισε σε κορυφαίο κλαμπ της Ελλάδας, τη χώρα καταγωγής της, όπου αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες προσαρμογής σε ένα τελείως διαφορετικό πρωτάθλημα σε σύγκριση με τον αμερικανικό κολεγιακό πρωτάθλημα. Κατά τη δεύτερη σεζόν της στην Ελλάδα, αυτή που μόλις τελείωσε, κατάφερε να ανέβει σε ένα επίπεδο για να είναι έτοιμη να αγωνιστεί σε μια ακόμα πιο θετική σεζόν. Στο τελευταίο πρωτάθλημα στην Ελλάδα, η Αριστέα βρέθηκε στο top 5 των καλύτερων server και blockers. Μια κατάταξη που λαμβάνει υπόψη την αποτελεσματικότητα του σερβίς, τον αριθμό των άσων, την αποτελεσματικότητα του μπλοκ και τα νικητήρια μπλοκ. Πιστεύουμε ότι είναι η τέλεια παίκτρια για να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη τριάδα υψηλού επιπέδου με τη Jasmine Gross και τη Nyka Legros. Είμαι σε επαφή με την Αριστέα κάθε εβδομάδα, ώστε να είναι έτοιμη για την Εθνική Ελλάδος αλλά και για την επανεκκίνηση στη Μιλούζ», δήλωσε ο προπονητής της ομάδας Φρανσουά Σαλβάνι.

Η Αριστέα Τοντάι ξεκίνησε το βόλεϊ στην ΑΕΚ και στη συνέχεια μετακινήθηκε στη Θέτιδα Βούλα προτού κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για να συνδυάσει την αγάπη της για το βόλεϊ με τις σπουδές. Επέστρεψε στην Ευρώπη αρχικά για λογαριασμό της Γκενκ, ενώ το δεύτερο μισό της σεζόν 2022-2023 τη βρήκε στον Ολυμπιακό.

Την περασμένη αγωνιστική σεζόν έπαιξε στο Μαρκόπουλο αφήνοντας πολύ καλές επιδόσεις. Έχει γεννηθεί το 1999 και έχει ύψος 196 εκατοστά. Είναι εν ενεργεία μέλος της Εθνικής βόλεϊ γυναικών και αγωνίστηκε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2023.