Η χρυσή βίβλος του ελληνικού βόλεϊ
i

©intime

Η χρυσή βίβλος του ελληνικού βόλεϊ

Sportal newsroom 20:43 - 28.04.2023

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 31ο πρωτάθλημα της ιστορίας του στο βόλεϊ ανδρών, κερδίζοντας στη Θεσσαλονίκη τον ΠΑΟΚ με 3-0 σετ.

Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στη Θεσσαλονίκη και κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 3-0 σετ (25-18, 25-16, 14-25), έκανε το 3-1 στη σειρά και κατέκτησε το 31ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. 

Οι «ερυθρόλευκοι» κάπως έτσι τελείωσαν μια ονειρική γι' αυτούς σεζόν, όπου έπαιξαν σε τέσσερις τελικούς, κερδίζοντας τους δύο. Συγκεκριμένα έπαιξαν στο Challenge Cup, όπου με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (3-0, 3-0) με την Μακάμπι Τελ Αβίβ κατέκτησε την ευρωπαϊκή κούπα για τρίτη φορά στην ιστορία του. 

Παράλληλα στον τελικό του League Cup έχασε σε ισάριθμους αγώνες από τον Παναθηναϊκό (2-3, 2-3), ενώ και στον τελικό Κυπέλλου είχε επίσης γνωρίσει την ήττα από τον ΠΑΟΚ με 1-3. 

Μιτσέλι: «Χαρούμενοι που έχουμε φτάσει στους τελικούς, με έχει εκπλήξει θετικά το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος»
ΒΟΛΕΙ

17:17 - 28.04.2023

Μιτσέλι: «Χαρούμενοι που έχουμε φτάσει στους τελικούς, με έχει εκπλήξει θετικά το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος»

Με τα καλύτερα λόγια για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος μίλησε ο Λορέντζο Μιτσέλι, προπονητής του Ολυμπιακού εν όψει των τελικών της Volleyleague γυναικών με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Παρόλα αυτά η χρονιά έκλεισε ιδανικά, κατακτώντας το πρωτάθλημα και συνεχίζει να είναι στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας. Στη δεύτερη θέση είναι ο Παναθηναϊκός, που είχε κατακτήσει το περσινό πρωτάθλημα, με είκοσι τίτλους, ενώ στην τρίτη θέση με αρκετά μεγάλη διαφορά είναι ο Πανελλήνιος με έξι. 

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ με τρία, στην πέμπτη ο Μίλων ΑΟΝΣ με δύο και από ένα έχει ο Άρης και ο Ε.Α.Πατρών

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει δώδεκα πρωταθλήματα από το 2000 και έπειτα.