Η Ελλάδα νίκησε τη Γαλλία και προκρίθηκε απευθείας στα προημιτελικά του παγκοσμίου

Η Ελλάδα νίκησε τη Γαλλία και προκρίθηκε απευθείας στα προημιτελικά του παγκοσμίου

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:10 - 09.02.2024 / Ανανεώθηκε: 20:40 - 09.02.2024

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών νίκησε 13-12 τη Γαλλία, κατέλαβε την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο και προκρίθηκε απευθείας στην οκτάδα του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Ντόχα.

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών προκρίθηκε στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου. Η «γαλανόλευκη» νίκησε 13-12 στο τελευταίο ματς του δεύτερου ομίλου και με τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις κατέλαβε την πρωτιά του ομίλου.

Το ματς ήταν αγχωτικό για την Ελλάδα. Η «γαλανόλευκη» έπαιρνε διαφορά 2-3 γκολ αλλά δεν μπόρεσε να τις κρατήσει μέσα στο ματς. Ο Άγγελος Βλαχόπουλος με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έδωσε τη νίκη στην Εθνική πόλο.

Η ομάδα του Μπρουζό άνοιξε το σκορ με τον Βερνού στην κόντρα. Η Ελλάδα ισοφάρισε με τον Παπαναστασίου αλλά οι τυπικά φιλοξενούμενοι προσπέρασαν ξανά (1-2) με τον Κας στην κόντρα. Ο Αργυρόπουλος - Κανακάκης ισοφάρισε πάλι για την Ελλάδα και ο Φουντούλης έδωσε προβάδισμα στη «γαλανόλευκη» για το 3-2 δύο περίπου λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Μποντέγκας στον παίκτη παραπάνω διαμόρφωσε το 3-3 του πρώτου οκταλέπτου.

Ο Φουντούλης και πάλι έδωσε προβάδισμα στην Ελλάδα στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Οι Γάλλοι ισοφάρισαν (4-4) με τον Μπουέ και σε εκείνο το σημείο η «γαλανόλευκη» έχτισε σερί για το 7-4 με Γκιουβέτση, Κάκαρη και Παπανικολάου. Η Γαλλία μείωσε τη διαφορά (7-6) με τον Ντε Ναρνί και τον Βερνού και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η δεύτερη περίοδος.

Ο Σκουμπάκης έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων (8-6) στην Ελλάδα στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Η Γαλλία μείωσε και πάλι με τον Κρουσιγιά, όμως η «γαλανόλευκη» προσπέρασε με 10-7 με τον Κάκαρη και τον Γενηδουνιά. Ο Βερνού με γκολ στον παίκτη παραπάνω διαμόρφωσε το 10-8 της τρίτης περιόδου.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν 10-10 στην τέταρτη περίοδο ύστερα από δύο διαδοχικά γκολ του Τομάς Βερνού. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου προσπέρασε με 11-10 με τον Βλαχόπουλο αλλά οι Γάλλοι ισοφάρισαν ξανά (11-11) με τον Μαριόν Βερνού. Ο Γενηδουνιάς με γκολ στο φινάλε του χρόνου της επίθεσης της Ελλάδας έκανε το 12-11 για τη «γαλανόλευκη» αλλά ο Μαριόν Βερνού έφερε το ματς στα ίσα.

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι 51 δεύτερα πριν το τέλος του αγώνα έφερε την Ελλάδα στο 13-12. Οι Γάλλοι είχαν δοκάρι στην επόμενη επίθεσή τους και η «γαλανόλευκη» πήρε τη νίκη και την απευθείας πρόκριση στην οκτάδα.

ΕΛΛΑΔΑ – ΓΑΛΛΙΑ 13-12

Οκτάλεπτα: 3-3, 4-3, 3-2, 3-4.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Αλαφραγκής, Κάκαρης 2, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος, Παπανικολάου 1.

ΓΑΛΛΙΑ: Ντιμπουά, Σονταντιέ, Κρουσιγιά 1, Μπουέ 1, Κας 1, Τ. Βερνού 3, Ρ. Βερνού 4, Μπιορς, Μποντέγκας 1, Βανπεπερστράτ, Ντε Ναρντί 1, Φοντανί, Ναρντόν.