Οι αδερφές Αλεξανδρή κορυφαίες αθλήτριες στον κόσμο στην καλλιτεχνική κολύμβηση
i

© Photo by Quinn Rooney/Getty Images

Οι αδερφές Αλεξανδρή κορυφαίες αθλήτριες στον κόσμο στην καλλιτεχνική κολύμβηση

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:01 - 09.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:06 - 09.02.2024

Οι τρίδυμες αδερφές Αλεξανδρή ψηφίστηκαν κορυφαίες αθλήτριες στην καλλιτεχνική κολύμβηση στον κόσμο.

Η Άννα - Μαρία, η Ειρήνη - Μαρίνα και η Βασιλική Αλεξανδρή ψηφίστηκαν κορυφαίες αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης στον κόσμο. Οι τρίδυμες αδερφές με καταγωγή από τον Βόλο, που εκπροσωπούν την Αυστρία είχαν ένα εντυπωσιακό 2023.

Η Άννα - Μαρία και η Ειρήνη - Μαρίνα κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο ελεύθερο και το τεχνικό ντουέτο στους ευρωπαϊκού αγώνες του 2023 στην Πολωνία, κάτι που τους έδωσε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Οι δύο αδερφές αναδείχτηκαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες στη Φουκουόκα.

Η Βασιλική Αλεξανδρή το 2023 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα στο τεχνικό και το ελεύθερο πρόγραμμα του σόλο. Οι τρίδυμες αδερφές παρέλαβαν το βραβείο τους κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ντόχα.

«Το να σε τιμά η παγκόσμια ομοσπονδία είναι κάτι σπουδαίο», ανέφερε η Ειρήνη - Μαρίνα Αλεξανδρή. «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας ψήφισαν. Αυτή είναι μία μεγάλη αναγνώριση και τιμή. Μας κάνει πραγματικά πολύ περήφανες και είναι επίσης ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Θέλουμε να κερδίσουμε ένα Ολυμπιακό μετάλλιο και θα τα δώσουμε όλα» κατέληξε η 26χρονη αθλήτρια.

Η Άννα - Μαρία Αλεξανδρή πρόσθεσε με τη σειρά της: «Σημαίνει πολλά να κερδίσεις αυτό το βραβείο. Είναι μία σημαντική αναγνώριση για τη σκληρή δουλειά μας. Συχνά κοιτάζω το χρυσό μετάλλιο από την Ιαπωνία όταν είμαι στο σπίτι. Θυμάμαι όλα τα συναισθήματα όταν ανεβαίνω στο βάθρο. Αυτό μου δίνει κίνητρο για φέτος».

Οριστικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες Πλατανιώτη/Μαλκογεώργου
ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

16:04 - 09.02.2024

Οριστικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες Πλατανιώτη/Μαλκογεώργου

Η ολοκλήρωση του ομαδικού της καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, επικύρωσε και μαθηματικά την πρόκριση των Ευαγγελίας Πλατανιώτη και Σοφίας Μαλκογεώργου στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Βασιλική Αλεξανδρή δήλωσε για το βραβείο: «Η περσινή χρονιά ήταν η πιο πετυχημένη για τις τρεις μας και συνεχίζουμε να τη σκεφτόμαστε διαφορετικά. Είναι μία υπέροχη ανάμνηση και είναι ωραίο να αναγνωρίζουν την προσπάθειά σου. Είμαστε πολύ περήφανες για την τιμή αυτή. Σημαίνει πολλά για εμάς. Αναγνωρίζεται η σκληρή δουλειά και τα σπουδαία αποτελέσματα της περσινής χρονιά. Είμαστε πολύ περήφανες για την οικογένειά μας και που καταφέραμε να το ζήσουμε αυτό και οι τρεις μαζί».