Το χαμένο πέναλτι του Παπαναστασίου που έκρινε τον τελικό (vid)

Το χαμένο πέναλτι

i

© Glomex

Το χαμένο πέναλτι του Παπαναστασίου που έκρινε τον τελικό (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:57 - 29.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:01 - 29.07.2023

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών ηττήθηκε στον τελικό από την Ουγγαρία στη διαδικασία των πέναλτι, με τον Παπαναστασίου να αστοχεί στην τελευταία εκτέλεση και να δίνει στην ομάδα του το ασημένιο μετάλλιο.

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό που τα είχε όλα, η Εθνική ομάδα έδωσε τα πάντα κόντρα στην Ουγγαρία, αλλά λύγισε στα πέναλτι (14-13) και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα. Σε ότι αφορά τη ρώσικη ρουλέτα, ο Παπαναστασίου αστόχησε στο τελευταίο κι εκεί... έσβησε για την Ελλάδα το όνειρο της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου.

Ο Παπαναστασίου εκτέλεσε με δύναμη πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα κι έτσι η Ουγγαρία πήρε τη μεγάλη νίκη.

Δείτε εδώ την εκτέλεση: 

Η διαδικασία των πέναλτι:

Βάργκα - Αποκρούει ο Ζερδεβάς (10-10)

Φουντούλης - Αποκρούει ο Βόγκελ (10-10)

Βάμος - Γκολ (10-11)

Παπαναστασίου - Γκολ (11-11)

Ζάλανκι - Γκολ (11-12)

Γκιουβέτσης - Αποκρούει ο Βόγκελ (11-12)

Γιάνσικ - Άστοχος (11-12)

Αργυρόπουλος - Άστοχος (11-12)

Φέκετε - Αποκρούει ο Ζερδεβάς (11-12)

Γενηδουνιάς - Γκολ (12-12)

Βάργκα - Γκολ (12-13)

Φουντούλης - Γκολ (13-13)

Βάμος - Γκολ (13-14)

Παπαναστασίου - Αποκρούει ο Βόγκελ (13-14)

Αξίζει να σημειωθεί πως το ματς ήταν αμφίρροπο σε όλη του τη διάρκεια. Οι εκτιμήσεις για τον νικητή σε κάθε επίθεση άλλαζαν. Αμφότερες, όπως είναι λογικό το ήθελαν πολύ, με την τύχη στο τέλος να χαμογελάει στους Ούγγρους.

Οι συγκλονιστικές δηλώσεις του Θοδωρή Βλάχου:

Μετά το φινάλε του συγκλονιστικού αγώνα, ο Θοδωρής Βλάχος με δάκρυα στα μάτια ζήτησε συγγνώμη από τους παίκτες του και τον κόσμο. Ο Έλληνας κόοουτς αναφερόταν στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκεια, όπου η Ελλάδα έβγαινε στην επίθεση με καλές προϋποθέσεις και κάλεσε τάιμ άουτ προκειμένου να σχεδιάσει την επίθεση.

«Οφείλω μια συγγνώμη στα παιδιά. Έκανα το λάθος της ζωής μου όταν πήρα τάιμ άουτ και θα μπορούσαμε να ήμασταν ένα γκολ μπροστά. Θα με στοιχειώνει μια ζωή», είπε ο Θοδωρής Βλάχος, που με το ζόρι μπορούσε να μιλήσει από τη συγκίνηση. 

Έτσι έχασε η Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο - Όλη η διαδικασία των πέναλτι (vid)
ΠΟΛΟ

13:44 - 29.07.2023

Έτσι έχασε η Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο - Όλη η διαδικασία των πέναλτι (vid)

Μετά το 10-10 της κανονικής διάρκειας η Ελλάδα και η Ουγγαρία έλυσαν τις διαφορές τους στη «ρώσικη ρουλέτα». Με πρωταγωνιστή των τερματοφύλακα τους, Βόγκελ οι Ούγγροι κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.

«Συγγνώμη δεν μπορώ να μιλήσω. Οφείλω μία συγγνώμη στα παιδιά, έκανα το μεγαλύτερο λάθος στη ζωή μου σε μία φάση η οποία θα έκρινε τον τελικό, που πήρα τάιμ άουτ στο τέλος και ήμασταν δύο-ένας μπροστά για να βάλουμε γκολ. Νομίζω ότι ήταν η χειρότερη φάση της ζωής μου στην πιο σπουδαία στιγμή της Εθνικής ομάδας. Συγγνώμη από τα παιδιά και όλο τον κόσμο. Έχουμε προσδοκίες, ίσως και να το αξίζαμε, χάσαμε μία κλασική ευκαιρία για το χρυσό. Το λάθος με το τάιμ άουτ μάς χάλασε το μομέντουμ, ελπίζω πως θα έχουμε και άλλες ευκαιρίες αλλά σήμερα ήταν μοναδική. Θέλουμε ο κόσμος να μας αγαπήσει, αν το καταφέραμε είναι σπουδαίο. Όταν θα φτάσουμε στην Ελλάδα θα καταλάβουμε πως κάναμε κάτι σπουδαίο, απλά δεν πετύχαμε το απόλυτο. Δεν ξέρω για πόσο θα μας στοιχειώνει αυτό», σημείωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής.