Η Εθνική πόλο ανδρών νίκησε τη Σερβία και κατέλαβε την πέμπτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα
i

© Photo by Marcel ter Bals/DeFodi Images via Getty Images

Η Εθνική πόλο ανδρών νίκησε τη Σερβία και κατέλαβε την πέμπτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:24 - 17.02.2024 / Ανανεώθηκε: 16:46 - 17.02.2024

Η Εθνική πόλο ανδρών επιβλήθηκε 15-11 της Σερβίας και κατέλαβε την πέμπτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών κατέλαβε την πέμπτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα. Η Ελλάδα νίκησε 15-11 τη Σερβία και ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, μετά την ήττα από την Ιταλία στα προημιτελικά, επανήλθε γρήγορα στις καλές εμφανίσεις. Η Εθνική πόλο ανδρών στρέφει πλέον την προσοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Η Σερβία άνοιξε το σκορ με τον Γιάκσιτς στο ξεκίνημα του αγώνα. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ισοφάρισε με τον Αργυρόπουλο - Κανακάκη και προσπέρασε με τον Βλαχόπουλο στα πέντε περίπου λεπτά πριν το τέλος του πρώτου οκταλέπτου. Ο Ραντέλοβιτς ισοφάρισε και η Ελλάδα με σερί 3-0 προσπέρασε με 5-2, που ήταν το σκορ της περιόδου με τον Κάκαρη.

Με γκολ του Γκίλλα η Ελλάδα έφτασε στο 6-2 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Η Σερβία μείωσε με τον Ούμποβιτς στον παίκτη παραπάνω και στη συνέχεια η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου προσπέρασε με double score (8-4) με τον Καλογερόπουλο.

Αυτή είναι η παράβαση που σφυρίχθηκε στην Εθνική γυναικών και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων
ΠΟΛΟ

14:19 - 16.02.2024

Αυτή είναι η παράβαση που σφυρίχθηκε στην Εθνική γυναικών και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Ένα διαιτητικό σφύριγμα στο φινάλε του μικρού τελικού της Εθνικής πόλο γυναικών με την Ισπανία «σημάδεψε» την αναμέτρηση και έφερε θύελλα αντιδράσεων από ελληνικής πλευράς.

Οι Σέρβοι μείωσαν στο γκολ (10-9) με τον Μάντιτς στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Ωστόσο, η Ελλάδα έδειξε και πάλι την ποιότητά της. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου έφτασαν στο 12-9 με τον Βλαχόπουλο και τον Γκιουβέτση και πήρε πάλι τον έλεγχο του ματς.

Ο Γκιουβέτσης διαμόρφωσε το 14-10 δίνοντας οριστικά τη νίκη στην Εθνική πόλο ανδρών. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τον Ράσοβιτς.

ΕΛΛΑΔΑ – ΣΕΡΒΙΑ 15-11

Οκτάλεπτα: 5-2, 3-3, 2-4, 5-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Γκιουβέτσης 3, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας 2, Αργυρόπουλος, Αλαφραγκής, Κάκαρης 3, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος, Καλογερόπουλος 2, Παπανικολάου 3.

ΣΕΡΒΙΑ (Ούρος Στεφάνοβιτς): Φιλίποβιτς, Μάντιτς 2, Στραχίνια Ράσοβιτς 2, Πέταρ Γιάκσιτς, Βούτσινιτς 1, Ντράσοβιτς 2, Νίκολα Γιάκσιτς 1, Ούμποβιτς 2, Λούκιτς, Βίκτορ Ράσοβιτς 1, Μίτροβιτς, Λάζιτς.