«Πανηγυρική» νίκη της ΕΟΦΣΑ κατά της υπουργικής απόφασης!

«Πανηγυρική» νίκη της ΕΟΦΣΑ κατά της υπουργικής απόφασης!

Sportal newsroom 16:05 - 02.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:01 - 02.04.2024

Πανηγυρική ήταν η δικαίωση της ΕΟΦΣΑ (Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης) από το Μονομελές Διοικητικό Εφετείο Αθηνών κατά της υπουργικής απόφασης.

Πανηγυρική ήταν η δικαίωση της Ε.Ο.Φ.Σ.A (Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης), καθώς έγινε γνωστό πως νίκησε την δικαστική διαμάχη με το αρμόδιο υπουργείο, κατά την οποία της είχε ανακληθεί η ειδική άδεια σύστασης Ομοσπονδίας και της ειδικής αθλητικής αναγνώρισής της.

Οι άνθρωποι της Ε.Ο.Φ.Σ.Α κάνουν λόγο όχι μόνο για μια ηθική νίκη της ομοσπονδίας κατά της υπουργικής απόφασης, αλλά όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά διατρανώνει και την νομιμότητα, για να εδραιωθεί ένα άθλημα και μια Ομοσπονδία στην συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας.

Αναλυτικότερα η απόφαση και η επιστολή της Ομοσπονδίας:

«Με την υπ’ αρ. 267/2024 απόφασή του το Μονομελές Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ακύρωσε την υπ’ αριθμ. 90076/4.3.2021 Υπουργική Απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί εις βάρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης η διοικητική κύρωση ανάκλησης της ειδικής αθλητικής αναγνώρισής της.

Η ανωτέρω δικαστική απόφαση δεν επισφραγίζει μόνο την ηθική μας δικαίωση αλλά διατρανώνει την αταλάντευτη πίστη μας στην τήρηση της νομιμότητας. Θέτει το επιστέγασμα μιας διαρκούς και ακαταπόνητης προσπάθειας εντός και εκτός δικαστικών αιθουσών για να διαφυλάξουμε και να εδραιώσουμε ένα ολυμπιακό άθλημα και μια Ομοσπονδία, η οποία μόνο έχει προσφέρει στις αρχές και τις ιδέες του αθλητισμού και στην ελληνική κοινωνία.

Η δικαστική δικαίωση της Ομοσπονδίας μας δεν αφορά μόνο τη δική μας αθλητική κοινότητα. Αποτελεί μια συλλογική νίκη. Μια νίκη που αποτελεί την προμετωπίδα όλων των Αθλητικών Ομοσπονδιών απέναντι σε αυθαίρετες ενέργειες διοικητικών παραγόντων. Θέτει ένα ισχυρό νομικό προηγούμενο: η δυνατότητα ανάκλησης της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης μίας Ομοσπονδίας σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται όπλο σκοπιμοτήτων. Πρέπει να ερμηνεύεται στενά σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.

Άλλωστε, στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης κος Ιωάννης Κάπος ανέφερε ότι «αυτή η δικαστική απόφαση είναι μια ηθική δικαίωση όλων των ανθρώπων που νυχθημερόν προσπαθούν να κρατήσουν όρθια την Ομοσπονδία και ηχηρό ράπισμα εις βάρος εκείνων των «τέκνων» του αθλήματος που υπερθεμάτιζαν υπέρ της διάλυσής της.

Για εμάς αποτελεί ένα ακόμα κίνητρο να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος, την ίδια ένταση και την ίδια αγάπη για το άθλημα, να βοηθήσουμε την Ομοσπονδία να γίνει ένας οργανισμός με εξωστρέφεια και επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα. Με αυτήν κλείνει ένας άδικος κύκλος διώξεων σκοπιμότητας, που είχε ξεκινήσει κατά την περίοδο 2015-2016 εις βάρος της Ομοσπονδίας και της πρώην Προέδρου Βικτωρίας Χατζήνα, και ανοίγει ένας άλλος, αυτός της ακώλυτης ανάπτυξης του αθλήματος, στον οποίο ήδη έχουμε βρει αρωγό τη νυν ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού».

Εκ της Ε.Ο.Φ.Σ.Α.

Tags: