Στις 10 Μαΐου μαθαίνει αντιπάλους στο Euro η Εθνική χάντμπολ ανδρών
i

© Ελληνική Ομοσπονδία χάντμπολ

Στις 10 Μαΐου μαθαίνει αντιπάλους στο Euro η Εθνική χάντμπολ ανδρών

Στο Ντίσελντορφ την Τετάρτη 10 Μαΐου και ώρα 18:45 θα γίνει η κλήρωση της τελικής φάσης του Euro όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία χάντμπολ.

Στις 10 Μαΐου θα μάθει τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει στην τελική φάση του Euro η Εθνική χάντμπολ ανδρών. Η «γαλανόλευκη» πήρε την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των προκριματικών ομίλων.

Θα δημιουργηθούν 6 όμιλοι των 4 ομάδων και η Ελλάδα βρίσκεται στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας

Τα γκρουπ δυναμικότητας

1ο: Σουηδία, Ισπανία, Δανία, Γαλλία, Νορβηγία, Ισλανδία

2ο: Γερμανία, Ολλανδία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Αυστρία

3ο: Κροατία, Βοσνία, Πολωνία, Τσεχία, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία

4ο: Ελβετία, Ρουμανία, Μαυροβούνιο, Ελλάδα, Γεωργία, Νησιά Φερόε

Η διοργανώτρια Γερμανία έχει τοποθετηθεί ήδη στο Α’ όμιλο (Ντίσελντορφ και Βερολίνο)

Η Κροατία στον Β’ όμιλο (Μανχάιμ)

Η Ισλανδία στον Γ’ όμιλο (Μόναχο)

Η Νορβηγία στον Δ’ όμιλο (Βερολίνο)

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σουηδία στον Ε’ (Μανχάιμ)

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Δανία στον Στ’ όμιλο (Μόναχο)

Οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε γκρουπ προκρίνονται στην επόμενη φάση.

«Είμαι χαρούμενος που μετά από πάρα πολλά χρόνια η Ελλάδα θα βρεθεί σε ένα μεγάλο τουρνουά. Λόγω της μεγάλης προσπάθειας μας και κυρίως της σταθερότητάς μας τα δύο τελευταία χρόνια δικαιούμασταν να ελπίζουμε σε μια πρόκριση και εν τέλει το αξίζαμε 100%. Είναι το απόσταγμα μιας συνολικής προσπάθειας του ελληνικού χάντμπολ, ομάδων, προπονητών, αθλητών, ομοσπονδίας και κυρίως του κόσμου που αγκάλιασε αυτή την Εθνική ομάδα. Περάσαμε πολλές πίκρες, μικρές χαρές, αλλά θα πρέπει πάντα να επιμένουμε με συνολική προσπάθεια όλων των παραπάνω για να βρισκόμαστε πάντα εκεί. Είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο και πολύ εύκολο αν δεν συμβούν όλα τα παραπάνω να φύγεις από κει», σημείωσε ο Γιώργος Ζαραβίνας μετά την πρόκριση στην τελική φάση του Euro.

«Πραγματικά είμαι υπερήφανος συγκινημένος, ότι και να πω τα λόγια είναι περιττά. Ως αρχηγός της ομάδας πέρσι τον Απρίλιο μετά τον αποκλεισμό από το Μαυροβούνιο είχα δώσει μια υπόσχεση στον εαυτό μου ότι θα δουλέψω και θα γίνω καλύτερος, το ίδιο και οι συμπαίκτες μου και όλοι μαζί δώσαμε όρκο στα αποδυτήρια να πάμε αυτή την ομάδα σε μία μεγάλη τελική φάση. Αυτή η ομάδα απέδειξε μέσα στο γήπεδο ότι άξιζε να πάει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Όλοι μας έχουμε πιστέψει σε αυτή την προσπάθεια. Το είχα πει και πριν κάποια χρόνια ότι χρειαζόμαστε πίστη, υπομονή και σκληρή δουλειά. Περάσαμε απογοητεύσεις και σήμερα έχουμε δάκρυα χαράς. Πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε αυτή την πρόκριση, διότι τα καλύτερα έρχονται και πρέπει να είμαστε εκεί, έτοιμοι, να τα αντιμετωπίσουμε. Μόνο περηφάνεια και συγκίνηση», δήλωσε από την πλευρά του ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας Χάρης Μάλλιος.