Η Εθνική χάντμπολ ανδρών προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία σε τελικά Euro
i

© Ελληνική ομοσπονδία χάντμπολ

Η Εθνική χάντμπολ ανδρών προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία σε τελικά Euro

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:20 - 30.04.2023 / Ανανεώθηκε: 21:33 - 30.04.2023

Η Εθνική ομάδα χάντμπολ ανδρών ηττήθηκε από την Ολλανδία (32-26) αλλά προκρίθηκε στα τελικά του Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Έγραψε ιστορία η Εθνική χάντμπολ ανδρών που προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελική φάση Euro. Η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε με 32-26 από την Ολλανδία και κατέλαβε την τρίτη θέση στον όμιλό της.

Η Ελλάδα του Γιώργου Ζαραβίνα ήταν τρίτη στην ειδική βαθμολογία των τρίτων και πήρε την πρόκριση για την τελική φάση του Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της. Σημειώνεται ότι οι τέσσερις πρώτες ομάδες της ειδικής βαθμολογίας προκρίνονταν στην τελική φάση.

Το ματς με την Ολλανδία εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο με την ομάδα του Όλσον να παίρνει τη ηνία από τα ξεκίνημα. Η Ελλάδα προσπάθησε να δείξει αντίσταση και περιόρισε προς το φινάλε το μέγεθος της ήττας της.

Η τελική φάση του Euro θα διεξαχθεί το διάστημα 10-28 Ιανουαρίου 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας, με τη συμμετοχή 24 ομάδων.

«Και κάπως έτσι… γράφονται οι ιστορίες‼️

Η Εθνική ομάδα των Ανδρών πήρε μια ιστορική πρόκριση στο #Euro2024 ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Ελληνικού Χάντμπολ‼️

ΠΑΘΟΣ•ΠΙΣΤΗ•ΘΕΛΗΣΗ•ΑΦΟΣΙΩΣΗ οδήγησαν την Επίσημη Αγαπημένη στον πολυπόθητο στόχο‼️

Συναισθήματα πρωτόγνωρα, κλίμα μαγικό και μια ΟΜΑΔΑ, μια «γροθιά».

Δάκρυα χαράς και υπερηφάνειας για αυτά τα παιδιά και το τεχνικό επιτελείο που βήμα - βήμα οδηγήθηκαν στο ΟΝΕΙΡΟ‼️

Σας ευχαριστούμε για ΟΛΑ‼️

Υ.Γ. Όσο για το παιχνίδι με την Ολλανδία… Ήταν η πιο γλυκιά ήττα (32-26) που γνώρισε η Εθνική μας Ομάδα», ανέφερε η ομοσπονδία χάντμπολ σε ανάρτησή της.