Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Το πόλο είναι το εθνικό μας άθλημα»

Μαργαρίτα Πλευρίτου

i

© Intime

Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Το πόλο είναι το εθνικό μας άθλημα»

Sportal newsroom 19:26 - 01.02.2024

Η Μαργαρίτα Πλευρίτου, αρχηγός της Εθνικής πόλο γυναικών, δήλωσε ότι η «γαλανόλευκη» θα παρουσιαστεί έτοιμη και σημείωσε ότι η υδατοσφαίριση ανεβαίνει διαρκώς στη συνείδηση του κόσμου.

Η Μαργαρίτα Πλευρίτου θα είναι η αρχηγός της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου. Η Ελληνίδα αμυντικός φοράει το γαλανόλευκο σκουφάκι από το 2011, από το 2012 έχει συμπαίκτρια την αδελφή της Ελευθερία και από το 2017 και την Βασιλική.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «πετάει» την Παρασκευή (2/2) για την Ντόχα, προκειμένου να λάβει μέρος στο 21ο παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου. Για την αρχηγός θα είναι το 6ο παγκόσμιο που θα συμμετάσχει.

Η αρχηγός της Ελλάδας δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ότι «η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελούσε ένα μεγάλο βάρος. Χαιρόμαστε που τα καταφέραμε από το ευρωπαϊκό. Πηγαίνουμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πιο ήρεμες στο τομέα αυτό αλλά από την άλλη υπάρχει το άγχος να φέρουμε άλλο ένα μετάλλιο αυτή τη φορά από παγκόσμιο. Παιχνίδι με παιχνίδι θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να καταφέρουμε αυτό που έχουμε βάλει στόχο».

Οι τελευταίες… πινελιές μπήκαν στο φιλικό παιχνίδι με τις ΗΠΑ, και η Μαργαρίτα Πλευρίτου είπε: «Είναι μεγάλη μας τιμή που έρχεται η ομάδα των ΗΠΑ στην χώρα μας και δίνουμε αυτά τα πολύ δυνατά φιλικά παιχνίδια. Το χρειαζόμαστε ως ομάδα. Δεν δείξαμε τον καλύτερό μας εαυτό αλλά δείξαμε πως παίζουμε πολύ καλή άμυνα, κάναμε κάποια λάθη που οι ΗΠΑ τα εκμεταλλεύτηκαν στο 100% και σημείωσαν εύκολα τέρματα. Κρατάμε την αγωνιστικότητα που έδειξαν στο παιχνίδι και συνεχίζουμε».

Όσο για την παρουσία πολλών… λιλιπούτειων φίλων της Εθνικής πόλο, η Μαργαρίτα Πλευρίτου σχολίασε: «Μου δίνει πολύ μεγάλη χαρά που έρχονται στους αγώνες μας πολλά μικρά παιδιά και μας στηρίζουν. Δείχνει ότι έχουν αρχίσει και μαθαίνουν το πόλο καθώς είναι ένα άθλημα που δεν το γνωρίζουν πάρα πολλοί. Είναι ένα ολυμπιακό άθλημα που μας έχει φέρει δυο ολυμπιακά μετάλλια, το 2004 με τις γυναίκες και το 2021 με τους άνδρες, είναι το εθνικό μας άθλημα και ευχαριστώ όλο τον κόσμο που μας στηρίζει».

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }