Στροφή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα για την Εθνική γυναικών
i

© Intime

Στροφή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα για την Εθνική γυναικών

Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στρέφει την προσοχή της η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών. Οι διεθνείς, που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο, θα έχουν λίγες ημέρες ξεκούραση προτού μπουν και πάλι σε ρυθμούς προετοιμασίας.

Θυμίζουμε ότι η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών εξασφάλισε την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η «γαλανόλευκη» επιστρέφει στη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού μετά το 2008 και τη διοργάνωση του Πεκίνου.

Η Αλεξία Καμμένου, κάλεσε για προετοιμασία στο ΟΑΚΑ, την προσεχή Δευτέρα (22/1) στις 08.30 το πρωί, τις εξής 21 διεθνείς μας πολίστριες: Αλεξάνδρα Ασημάκη (ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ), Ευαγγελία Καρύτσα, Ελευθερία Φουντωτού (ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ), Ειρήνη Νίνου, Σοφία Τορνάρου, Ελένη Σωτηρέλη (ΕΘΝΙΚΟΣ), Αθηνά - Δήμητρα Γιαννοπούλου, Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ελένη Ελληνιάδη, Μαρία Πάτρα (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ), Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ελένη Ξενάκη, Βασιλική, Ελευθερία και Μαργαρίτα Πλευρίτου, Στεφανία Σάντα, Χριστίνα Σιούτη, Ιωάννα Σταματοπούλου, Φωτεινή Τριχά, Ιωάννα Χυδηριώτη (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ).

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών έχει κληρωθεί στον δεύτερο όμιλο του παγκόσμιου πρωταθλήματος μαζί με την Ισπανία, την Κίνα και τη Γαλλία.

Το πρόγραμμα της Ελλάδας στον όμιλο

4 Φεβρουαρίου Ελλάδα-Γαλλία

6 Φεβρουαρίου Ισπανία-Ελλάδα

8 Φεβρουαρίου Ελλάδα-Κίνα

Τα βιογραφικά των διεθνών που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο Αϊντχόφεν
ΠΟΛΟ

17:01 - 16.01.2024

Τα βιογραφικά των διεθνών που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο Αϊντχόφεν

Η ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας παρουσίασε τη συλλογή μεταλλίων σε διεθνές επίπεδο των 13 πολιστριών που ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν και πήραν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

«Είναι μία ιστορική στιγμή. Δώσαμε και την ψυχή μας. Ξορκίσαμε 16 χρόνια. Είναι μία μεγάλη υπόθεση και μεγάλη ευθύνη που σηκώσαμε εμείς. Η απάντηση είναι όλη δική τους (σ.σ των αθλητριών). Συνεχίζουμε γιατί αυτή η ομάδα θα κάνει σπουδαία πράγματα, τώρα που έφυγε αυτό το άγχος. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου. Είναι αυτά που έχω μέσα στην ψυχή μου. Για εμένα οι αθλητές μου είναι η ζωή μου. Ήμουν στο ξεκίνημα της Εθνικής ομάδας και τώρα με αξιώνει ο θεός να πάω στους Ολυμπιακούς αγώνες», σημείωσε συγκινημένη η Αλεξία Καμμένου μετά την πρόκριση της Εθνικής πόλο γυναικών στους Ολυμπιακούς αγώνες.