Θρίαμβος: Ελληνίδες «γοργόνες» πήραν το χάλκινο και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες

Θρίαμβος: Ελληνίδες «γοργόνες» πήραν το χάλκινο και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:01 - 13.01.2024 / Ανανεώθηκε: 22:18 - 13.01.2024

Παρίσι ερχόμαστε! Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών νίκησε την Ιταλία με 7-6, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και έκλεισε θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών τα κατάφερε. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου νίκησε με 7-6 την Ιταλία στον μικρό τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ανέβηκε στο βάθρο και έκλεισε θέση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Ο αγώνας ήταν δραματικός. Η Ελλάδα προηγήθηκε με 5-2 στο φινάλε του τρίτου οκταλέπτου, αλλά οι Ιταλίδες ισοφάρισαν 5-5. Στο κρίσιμο σημείο, η ψυχραιμία των διεθνών και οι εξαιρετικές επεμβάσεις της Ιωάννας Σταματοπούλου έδωσαν στην Ελλάδα τη νίκη. Η Εθνική πόλο γυναικών επιστρέφει σε Ολυμπιακούς αγώνες μετά το 2008 και τους Ολυμπιακούς που έγιναν στο Πεκίνο.

Η ομάδα της Αλεξία Καμμένου μπήκε πολύ καλά στο ματς. Με γκολ της Νίνου και της Μαργαρίτας Πλευρίτου, η Ελλάδα προηγήθηκε με 2-0 στο ξεκίνημα του αγώνα. Η Σταματοπούλου απέκρουσε πέναλτι της Μπιανκόνι δείχνοντας ότι η «γαλανόλευκη» ήταν αποφασισμένη στο ματς αυτό.

Η Ιταλία μείωσε με την Πικότσι στην παίκτρια αλλά η Ελλάδα μπόρεσε να πάρει και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων. Με γκολ της Αλεξάνδρας Ασημάκη, η «γαλανόλευκη» έκανε το 3-1 στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ήταν νωθρό επιθετικά και για τις δύο ομάδες. Η Ελλάδα έκανε το 4-1 με την Ξενάκη στην παίκτρια παραπάνω, αλλά δεν μπήκε άλλο γκολ στη δεύτερη περίοδο. Η ελληνική άμυνα κατάφερε να κρατήσει τις παίκτριες του Κάρλο Σίλιπο χωρίς γκολ έχοντας σε μεγάλη μέρα την τερματοφύλακα Ιωάννα Σταματοπούλου.

Στο ίδιο μοτίβο εξελίχθηκε το τρίτο οκτάλεπτο. Η Ελλάδα συνέχισε να μην λειτουργεί καλά επιθετικά, αλλά η άμυνά της ήταν υποδειγματική. Η Μπιανκόνι μείωσε 4-2 για την Ιταλία στην παίκτρια παραπάνω αλλά η Ασημάκη με ένα γκολ αντίστοιχο της τεράστιας κλάσης της έφερε και πάλι την Ελλάδα στο +3 (5-2) στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Το τελευταίο οκτάλεπτο εξελίχθηκε δραματικά. Όπως ήταν λογικό η Ιταλία αντέδρασε και ισοφάρισε 5-5 αλλά η Ελλάδα είχε την ψυχραιμία και πήρε τη νίκη. Η Ελευθεριάδου σημείωσε το νικητήριο γκολ της Εθνικής.

ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 7-6

Οκτάλεπτα: 3-1, 1-0, 1-1, 2-4

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη 2, Πάτρα, Νίνου 1, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου.

ΙΤΑΛΙΑ (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλα, Ταμπάνι, Γκαλάρντι 1, Αβένιο 1, Τζιουστίνι, Μπετίνι, Πικότζι 1, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι, Γκαντ, Γκεργκόλ, Βιακάβα 1, Μπαντσέλι.