Οι αντίπαλοι της Εθνικής ανδρών στα προκριματικά του Euro 2026
i

© Intime

Οι αντίπαλοι της Εθνικής ανδρών στα προκριματικά του Euro 2026

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:57 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:14 - 21.03.2024

Στον τρίτο προκριματικό όμιλο του Euro 2026 με αντιπάλους την Ισλανδία, τη Βοσνία και τη Γεωργία κληρώθηκε η Εθνική ομάδα χάντμπολ ανδρών.

Πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη η κλήρωση της προκριματικής φάσης για το EURO 2026 με την Εθνική χάντμπολ ανδρών να βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας.

Η Εθνική Ανδρών κληρώθηκε στον 3ο όμιλο με αντιπάλους την Ισλανδία, τη Βοσνία και τη Γεωργία.

Στόχος της «γαλανόλευκης» είναι να προκριθεί για 2η συνεχόμενη φορά στην τελική φάση της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί 15 Ιανουαρίου- 1η Φεβρουαρίου 2026 σε Δανία, Σουηδία και Νορβηγία.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Ζαραβίνας σχολίασε: «Είναι ένας πάρα πολύ ανοιχτός όμιλος. Όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες πρόκρισης, προφανώς η Ισλανδία είναι το φαβορί για την 1η θέση. Είναι σημαντική η σειρά των αγώνων. Με όλες τις ομάδες γνωριζόμαστε, καθώς τις έχουμε αντιμετωπίσει την τελευταία διετία, είτε σε επίσημα, είτε σε φιλικά παιχνίδια».

Στα τελικά θα βρεθούν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, καθώς και οι τέσσερις καλύτερες 3ες (εξαιρουμένων των αποτελεσμάτων με τους 4ους) των 8 ομίλων.

Αναλυτικά η κλήρωση

1ος όμιλος: Σλοβενία, Βόρεια Μακεδονία, Λιθουανία, Εσθονία

2ος όμιλος: Ουγγαρία, Μαυροβούνιο, Σλοβακία, Φινλανδία

3ος όμιλος: Ισλανδία, Ελλάδα, Βοσνία, Γεωργία

4ος όμιλος: Ισπανία, Σερβία, Ιταλία, Λετονία

5ος όμιλος: Κροατία, Τσεχία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο

6ος όμιλος: Ολλανδία, Νησιά Φερόε, Ουκρανία, Κόσσοβο

7ος όμιλος: Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Τουρκία

8ος όμιλος: Πορτογαλία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισραήλ

Άλμα οκτώ θέσεων για την Εθνική ανδρών στην κατάταξη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας

Άλμα οκτώ θέσεων έκανε η Εθνική ομάδα χάντμπολ ανδρών στην κατάταξης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στην 21η θέση από την 29η που ήταν στην προηγούμενη κατάταξη.

Στο ranking μετράνε οι τρεις τελευταίες διοργανώσεις Εθνικών ομάδων. Η Ελλάδα έχει 32 πόντους από το EURO 2024, 24 πόντους από το Παγκόσμιο του 2023 και 28 πόντους από το EURO 2022.

Η 21η θέση της Εθνικής χάντμπολ ανδρών της έδωσε τη δυνατότητα να τοποθετηθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης της προκριματικής φάσης για το EURO 2026! Πρόκειται για μια επιβράβευση των προσπαθειών της Εθνικής μας τα τελευταία χρόνια και καλείται να το εκμεταλλευτεί, ώστε να προκριθεί για 2η συνεχόμενη φορά στα τελικά του EURO!