Μάλλιος: «Έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη»

Χάρης Μάλλιος

i

© Intime

Μάλλιος: «Έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη»

Ο Χάρης Μάλλιος τόνισε ότι η Εθνική ομάδα χάντμπολ ανδρών έχει βάλει ψηλά τον πήχη και στόχος της πρέπει να είναι η παρουσία της στις μεγάλες διοργανώσεις.

Η Εθνική ομάδα χάντμπολ ανδρών συνεχίζει την προετοιμασία της για τους δύο φιλικούς αγώνες με την Ισλανδία την Παρασκευή 15/3 (16:00) στο ΚΓ Ηλιούπολης και το Σάββατο 16/3 (19:15) στο ΚΓ Κορυδαλλού. Την προετοιμασία δεν μπόρεσε να ακολουθήσει ο Γιώργος Ελευθεριάδης, λόγω covid, ενώ ο Θεόδωρος Μπόσκος είναι αμφίβολος, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Στη διάθεση του Γιώργου Ζαραβίνα βρίσκονται οι αθλητές: Παπαντωντόπουλος, Παπαβασίλης, Σάββας, Πασσιάς, Κανδύλας, Μιχαηλίδης, Τζηράς, Δομπρής (Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή), Κεδέρης, Λιάπης, Παπαδιονυσίου, Αραμπατζής, Μάλλιος (ΑΕΚ), Θ. Παπάζογλου, Τζωρτζίνης, Καλόμοιρος (ΠΑΟΚ), Τόσκας (Bianco Monte Δράμα), Παναγιώτου (ΑΣΕ Δούκα), Τσακουρίδης (Διομήδης Άργους), Mπόσκος (Χενίλ- Ισπανία), Μπουκοβίνας (Γκροσβάλσταντ- Μπουντεσλίγκα-2/Γερμανία)

«Έχουμε μπροστά μας δύο σπουδαία φιλικά με την Ισλανδία, μια ομάδα παγκόσμιας εμβέλειας που δεν χρειάζεται συστάσεις. Έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη και αυτό φαίνεται ακόμα και από τα τεστ προετοιμασίας που κάνουμε πλέον. Πρέπει να δώσουμε όλοι το 100% τον Μάιο απέναντι στην Ολλανδία με στόχο την πρόκριση στο Παγκόσμιο, δεν ντρεπόμαστε, ούτε φοβόμαστε να το πούμε. Για να δώσουμε συνέχεια σε όλο αυτό το οικοδόμημα, οφείλουμε να πάρουμε σύντομα άλλη μία πρόκριση σε μεγάλη τελική φάση», δήλωσε ο αρχηγός της Εθνικής Χάρης Μάλλιος.

Ο Γιώργος Παπαβασίλης σχολίασε με τη σειρά του: «Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας για τα πλέι οφ κόντρα στην Ολλανδία τον Μάιο. Αυτή περιλαμβάνει προπονήσεις και δύο σημαντικά φιλικά απέναντι στην Ισλανδία, μία υπερδύναμη του αθλήματος. Είμαι πεπεισμένος ότι θα έχουμε πολλαπλά κέρδη από αυτά τα δύο φιλικά παιχνίδια».

Στις 21 Μαρτίου η κλήρωση των προκριματικών του Euro 2026

Την επόμενη Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 και ώρα 17:30 στην Κοπεγχάγη θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των προκριματικών του Euro 2026, όπου η Εθνική ομάδα χάντμπολ ανδρών θα μάθει τους αντιπάλους της. Η «γαλανόλευκη», όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και μερικές εβδομάδες, θα βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας, κάτι που επιβεβαίωσε και επίσημα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ.

Συνολικά θα κληρωθούν 32 Εθνικές σε 8 ομίλους των 4 ομάδων. Στην τελική φάση της διοργάνωσης θα προκριθούν οι δύο πρώτες κάθε ομίλου, καθώς και οι τέσσερις καλύτερες 3ες (εξαιρουμένων των αποτελεσμάτων με τους 4ους).