Η συγκίνηση της Πλατανιώτη μετά την ανακοίνωση της βαθμολογίας της
i

© Photo by Adam Pretty/Getty Images

Η συγκίνηση της Πλατανιώτη μετά την ανακοίνωση της βαθμολογίας της

Sportal newsroom 15:31 - 03.02.2024

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της όταν ανακοινώθηκε η βαθμολογία της και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έγραψε ιστορία στην Ντόχα. Η Ελληνίδα αθλήτρια έλαβε 272.9633 βαθμούς και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Αυτό ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στην καλλιτεχνική κολύμβηση σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Η Ευαγγελία Πλατανιώτη, που αγωνίστηκε τελευταία στον τελικό, δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή της μετά την ανακοίνωση της βαθμολογίας της.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη δέχθηκε τις αγκαλιές και τα φιλιά από τις ομοσπονδιακές προπονήτριες.

Πλατανιώτη: «Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράφουν τα συναισθήματα»

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη εμφανίστηκε συγκινημένη και στις δηλώσεις που έκανε μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην Ντόχα. Η Ελληνίδα αθλήτρια έκανε λόγο για δικαίωση των κόπων της.

«Η αλήθεια είναι ότι οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματα. Είναι κάτι μαγικό, είναι κάτι μοναδικό και είμαι πάρα πολύ συγκινημένη.

Για να είμαι ειλικρινής, πέρυσι είχα σκοπό να μην συνεχίσω ως σολίστ γιατί είχα ελλιπή προετοιμασία. Ωστόσο, γνώριζα τις δυνατότητές μου γι’ αυτό και συνέχισα στη Ντόχα. Θέλω να ευχαριστώ τις προπονήτριές μου, και της ομοσπονδίας αλλά και την προπονήτριά μου από την Ισπανία, ήταν και οι τέσσερις μαζί μου και ήταν η δύναμή μου για να συνεχίσω στο σόλο. Δούλεψα πολύ σκληρά και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε.

Είναι πολύ σημαντικό το πριν βγεις για τον αγώνα, να μπορείς να διαχειριστείς το άγχος γιατί παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Έχω δουλέψει πάρα πολύ σκληρά και η ομάδα μας με βοήθησε πάρα πολύ σε αυτό.

Η αλήθεια είναι πως ο αγώνας μόλις ξεκίνησε. Οπότε αφού τελειώσει αυτή η μέρα της δικαίωσης και της χαράς, θα πάμε παρακάτω. Νιώθω πράγματι πιο ήρεμη από πέρυσι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον χορηγό μου την Ubitech καθώς χάρη σε αυτούς είμαι εδώ και να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ομάδα μου που αγωνίζεται σήμερα», σημείωσε η Ευαγγελία Πλατανιώτη.

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }