Έκλεισαν θέση στους τελικούς Τζένγκο και Καραλής
i

© Intime

Έκλεισαν θέση στους τελικούς Τζένγκο και Καραλής

Sportal newsroom 16:17 - 10.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:17 - 10.06.2024

Η Ελίνα Τζένγκο και ο Εμμανουήλ Καραλής έκλεισαν θέση στους τελικούς του ακοντισμού και του άλματος επί κοντώ αντίστοιχα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου.

Η Ελίνα Τζένγκο προκρίθηκε στον τελικό του ακοντισμού στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Ρώμης. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2022 στο Μόναχο έριξε στο ακόντιο στα 60,48 μέτρα και ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της αποστολής της στην ιταλική πρωτεύουσα.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ χρειάστηκε μία βολή, η οποία μάλιστα από λάθος των διοργανωτών αρχικά δόθηκε 60,63 μ., επίδοση που ήταν πάνω από το όριο πρόκρισης για τον τελικό. Στη συνέχεια όμως μετρήθηκε και πάλι στα 60,48 μέτρα. H Τζένγκο βελτίωσε το φετινό της 60,43 μ. και έστειλε για τρίτη φορά φέτος το ακόντιο πάνω από τα 60,00 μέτρα.

«Ο αγώνας ήταν ξεκούραστος. Αυτός ήταν και ο σκοπός μας. Χρειάστηκα μόνο μια βολή. Έγινε ένα μπέρδεμα. Νομίζαμε ότι είχαμε πιάσει το όριο τελικά με νέα μέτρηση δεν το είχα πιάσει. Δεν με επηρέασε καθόλου αυτό γιατί η βολή ήταν αρκετή για να μπω στον τελικό», τόνισε η Τζένγκο και συνέχισε αναφερόμενη στον τελικό: «Στον τελικό θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Η σεζόν τώρα ξεκινάει ουσιαστικά. Θέλω να μπω συγκεντρωμένη όπως μπήκα στον προκριματικά», πρόσθεσε η Ελληνίδα αθλήτρια.

Ο Εμμανουήλ Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου. Ο Έλληνας άλτης χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για τα 5,45 μέτρα αλλά έκανε το άλμα στα 5,60 και έκλεισε θέση στον τελικό.

Ο αθλητής θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τελικό της διοργάνωσης, αφού πριν από δύο χρόνια στο Μόναχο, στο ντεμπούτο του, έμεινε στα 5,50 μ. και εκτός τελικού. Ο Καραλής ταξίδεψε έχοντας κάνει τρεις φορές 5,72 μ. στον ανοιχτό και έχει παρακαταθήκη από τον χειμώνα τα 5,85 μ., που του χάρισε το χάλκινο μετάλλιο στη Γλασκόβη. Το όριο των 5,75 μ. αποδείχθηκε πολύ υψηλό, καθώς ο προκριματικός έκλεισε στα 5,60 μ. με συνολικά 13 άλτες να υπερβαίνουν αυτό το ύψος.

«Ήθελα να σας αγχώσω λίγο», είπε χαμογελώντας ο αθλητής όταν έφτασε στη μεικτή ζώνη και έπειτα εξήγησε τι έγινε στον αγωνιστικό χώρο. «Γενικά είχε κακό άνεμο που μου χάλασε τις προσπάθειες στα 5,45 μέτρα. Μετά το δεύτερο άκυρο μου ήρθε στο μυαλό μου ο αγώνας της Βουδαπέστης, ωστόσο όταν έρχονται αυτές οι στιγμές προσπαθώ να μη σκέφτομαι αρνητικά. Μπροστά μου έχω μία ημέρα να ξεκουραστώ και να δω αν το πόδι έχει κάτι», είπε αρχικά ο αθλητής και συμπλήρωσε: «Είμαι πολύ καλά, νιώθω έτοιμος να κάνω νέο ατομικό ρεκόρ και να διεκδικήσει τη διάκριση».