Το «υπερόπλο» του Τζίγκερ: Το σπάνιο αυτοκίνητο που κοστίζει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ

Γιάννης Βαρδινογιάννης

i

©Intime

Το «υπερόπλο» του Τζίγκερ: Το σπάνιο αυτοκίνητο που κοστίζει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ

Sportal newsroom 10:59 - 17.11.2023

Ο άλλοτε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Βαρδινογιάννης ήταν και παραμένει ένας από τους αγαπημένους Έλληνες οδηγούς στην χώρα μας. Σήμερα έχει στα χέρια του ένα σπάνιο αυτοκίνητο που κοστίζει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι γόνος μιας οικογένειας που μπορεί να είναι σημείο αναφοράς στην επιχειρηματική ζωή της χώρας, αλλά στη βάση της κοινωνίας πάντα θα αναφέρεται ως η οικογένεια που είχε κάποτε τον Παναθηναϊκό και ο ίδιος ως ο τελευταίος Βαρδινογιάννης που τον διοίκησε.

Βέβαια, οι πιστοί στους αγώνες ταχύτητας που γίνονται στην Ελλάδα γνωρίζουν πως κάποτε ο Βαρδινογιάννης υπήρξε χαρακτηριστική φιγούρα τους. Το προσωνύμιο «Τζίγκερ» άλλωστε, το παρατσούκλι που τον συνοδεύει ακόμα και σήμερα το έχει κληρονομήσει από εκείνη την εποχή που έτρεχε μανιωδώς σε αγώνες ταχύτητας.

Η αγάπη του για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, είναι μεγάλη και όπως φαίνεται παραμένει, τόσο για τον ίδιο όσο και για τα παιδιά του που πρόσφατα (Μάξιμος και Ανδρέας) πραγματοποίησαν το αγωνιστικό τους ντεμπούτο. Οπως επίσης, ο «Τζίγκερ» τρέφει και τεράστια αγάπη για τα αυτοκίνητα. Η συλλογή του έχει σπάνια και ξεχωριστά μοντέλα, τόσο αγωνιστικά όσο και επιβατικά. 

Μεταξύ άλλων και μία Lancia Stratos η οποία έτρεχε παλιότερα σε αγώνες στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που ή αξία του αυτή τη στιγμή ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εμφανίστηκε το 1978 και διέπρεψε στους αγώνες, αρχικά στα χέρια του Σιρόκο

Επειτα πέρασε στα χέρια του «Τζίγκερ» ο οποίος την ανακατασκεύασε και την έκανε σαν καινούργια. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και τα αυτοκόλλητα που έχουν τοποθετηθεί πάνω της είναι γνήσια και έχουν έρθει από το εξωτερικό προκειμένου να είναι ακριβώς ίδια όπως ήταν όταν εμφανίστηκε το αυτοκίνητο στη ράμπα της εκκίνησης στο 25ο Ράλι Ακρόπολις.

Η πισωκίνητη Lancia Stratos εφοδιάζεται με κινητήρα V6 της Ferrari ο οποίος αποδίδει 280 ίππους και προέρχεται από την Dino 246 GT. Με αυτό το αυτοκίνητο η ιταλική φίρμα κατέκτησε 3 παγκόσμια πρωταθλήματα (1974, 1975 και 1976) και έχτισε ένα μύθο που ακόμα και σήμερα αναπολούν οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλον τον πλανήτη.

Τέλος, η Lancia Stratos είχε ψηφιστεί ως το αγαπημένο αυτοκίνητο των Ελλήνων θεατών στον πρόσφατο διαγωνισμό που ανέβηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ράλι Ακρόπολις.