Αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών: «Γιατί τόση ευαισθησία με τις προσαγωγές;»
i

© Intime & PS Google

Αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών: «Γιατί τόση ευαισθησία με τις προσαγωγές;»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:24 - 08.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:38 - 08.12.2023

Τοποθέτηση αναφορικά με τις προσαγωγές στο «Μελίνα Μερκούρη», μετά τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, έκανε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών, Νίκος Ρήγας.

Έναν σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού προκάλεσαν τα επεισόδια στο «Μελίνα Μερκούρη», κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ. να μετατρέψει σε «φρούριο» το γήπεδο και να προχωρήσει σε προσαγωγές οπαδών, οι οποίος ξεπέρασαν τις 400.

Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις, με πολλούς να θεωρούν πως οι Αρχές ακολούθησαν ακραίες πρακτικές. Στην εν λόγω κριτική απάντησε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Νίκος Ρήγας, ο οποίος έκανε λόγο για επιλεκτική ευαισθησία όσον αφορά τις προσαγωγές.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στο Metropolis 95,5:

Για τον αστυνομικό: «Είναι δύσκολη μέρα. Είναι κρίσιμη η κατάστασή του, είναι σοβαρός ο τραυματισμός. Έγιναν μεγάλες προσπάθειες από το ιατρικό προσωπικό, ευχαριστώ τους γιατρούς. Ήταν εγκληματική ενέργεια. Ευθεία βολή από ναυτική φωτοβολίδα. Ήταν ξεκάθαρα ανθρωποκτόνος ενέργεια, το έχουμε δει και στο παρελθόν. Έχουμε χάσει ανθρώπους με ευθείες βολές, όπως παλιότερα στο Αλκαζάρ. Eυτυχώς οι συνάδερφοι ανταποκρίθηκαν άμεσα, για να έχει όσο το δυνατόν λιγότερη αιμορραγία, διότι χτύπησε στην κεντρική αρτηρία».

Για τις προσαγωγές: «Προβλέπεται από το άρθρο 41 του Νόμου 91, η προσαγωγή στο πλαίσιο εξεύρεσης του δράστη ή των δραστών. Προβλέπεται και δικονομικά και από τους νόμους για την προανάκριση. Γιατί τόσο ευαισθησία; Πριν καιρό, με την περίπτωση των Κροατών υπήρξαν επίσης 100 και πλέον προσαγωγές. Δεν εννοείται ότι και οι 400 είναι θύτες. Ωστόσο, η Αστυνομία θα προσπαθήσει να οδηγήσει τον θύτη ή τους θύτες στη δικαιοσύνη. Λειτουργεί η Αστυνομία με αποδείξεις και στοιχεία. Δεν μπορεί να κάνει τον μάγο… Πρέπει να υπάρξει έρευνα, μαρτυρίες. Αν από όλους αυτούς τους γονείς, αν ήταν το δικό τους παιδί στο νοσοκομείο, δεν θα ζητούσαν προσαγωγές και συλλήψεις;».

Ολυμπιακός: «Ευχόμαστε ανώδυνη ανάρρωση στον τραυματία αστυνομικό - Η ομηρία των οπαδών θυμίζει τακτικές αντιποίνων των Ναζί»
ΒΟΛΕΙ

17:00 - 08.12.2023

Ολυμπιακός: «Ευχόμαστε ανώδυνη ανάρρωση στον τραυματία αστυνομικό - Η ομηρία των οπαδών θυμίζει τακτικές αντιποίνων των Ναζί»

Σε ανακοίνωση του, ο Ολυμπιακός ΣΦΠ εκφράζει τις ευχές του για τον αστυνομικό που τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια του Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης (7/12) και καταγγέλει τους επιτελάρχες της ελληνική αστυνομίας για τους χειρισμούς της κατάστασης, τονίζοντας πως «θυμίζουν όχι απλά χούντα αλλά τακτικές αντιποίνων των Ναζί».

Για το ενδεχόμενο απεργίας: «Η απεργία είναι αντίδραση εργασιακή, δεν μπορεί να γίνει στα σώματα ασφαλείας. Έχουμε εκφράσει, ωστόσο, δημοσίως τις ενστάσεις μας… Και δουλεύουμε και προστατεύουμε, αλλά και τα ακούμε, ενώ ταυτόχρονα κινδυνεύουμε με τις ζωές μας»,