Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων στο 8ο NFL Athens την Κυριακή 19 Μαΐου

Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων στο 8ο NFL Athens την Κυριακή 19 Μαΐου

Sportal newsroom 16:22 - 11.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:25 - 29.05.2024

Στο πλαίσιο του κορυφαίο φεστιβάλ άθλησης, ψυχαγωγίας και κοινωνικής προσφοράς της Ελλάδας, του NFL Athens, διεξάγονται και άλλοι αγώνες και παράλληλες δράσεις, πάντα στο πνεύμα του αθλητισμού και της προσφοράς.

Μία ακόμη όμορφη πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια του 8ου No Finish Line Athens και συγκεκριμένα την τελευταία ημέρα, την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στην Αγορά του ΟΑΚΑ όπου τα σκυλάκια του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας «Τα φιλαράκια» θα σας περιμένουν από τις 9:30 π.μ. έως τις 15:00, για να γνωριστείτε από κοντά και να κερδίσουν μια θέση στην καρδιά και στο σπίτι σας!

Μαζί με τους τετράποδους φίλους θα βρίσκονται και οι εθελοντές του συλλόγου, για να σας βοηθήσουν να βρείτε το κατάλληλο σκυλάκι για εσάς και την οικογένειά σας και να λύσουν όλες τις απορίες σας για την υιοθεσία, την αναδοχή και τους άλλους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε τα σκυλάκια που σας έχουν ανάγκη.

Στον πενθήμερο αγώνα 100 συνεχόμενων ωρών του No Finish Line Athens, μπορούν να περπατήσουν ή να τρέξουν όλοι όποια στιγμή και για όσο θέλουν, με στόχο την καταγραφή χιλιομέτρων που μετατρέπονται σε χρήματα για την υλοποίηση προγραμμάτων από το «Μαζί για το Παιδί». Στο πλαίσιο του κορυφαίο φεστιβάλ άθλησης, ψυχαγωγίας και κοινωνικής προσφοράς της Ελλάδας, του NFL Athens, διεξάγονται και άλλοι αγώνες και παράλληλες δράσεις, πάντα στο πνεύμα του αθλητισμού και της προσφοράς. Μία από αυτές θα είναι και η γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων, που πραγματοποιείται επίσης με τη συνεργασία της Ένωσης Συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου και με την υποστήριξη του Δήμου Αιγιάλειας.

Ο Φιλοζωικός σύλλογος Αιγιαλείας «Τα φιλαράκια» ξεκίνησε τη δράση του το 2007 και δραστηριοποιείται στον μεγαλύτερο δήμο της Πελοποννήσου, ο οποίος καταλαμβάνει το βορειοανατολικό τμήμα της Αχαΐας με μεγάλο ορεινό όγκο, καθώς και πολλά χιλιόμετρα εθνικών οδών. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 6.000 αδέσποτα και, δυστυχώς, σημειώνεται πολύ μεγάλος αριθμός τροχαίων με θύματα αδέσποτα και καθημερινές εγκαταλείψεις κουταβιών και ενήλικων σκύλων. Στόχος του συλλόγου είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής τόσο των αδέσποτων όσο και των δεσποζόμενων ζώων και όνειρο των εθελοντών του κάποια μέρα να μην χρειάζονται ομάδες σαν τη δική τους, γιατί δεν θα υπάρχουν πια ζώα σε ανάγκη.

Ενδεικτικά, στις δράσεις του συλλόγου περιλαμβάνονται κάθε χρόνο:

300 στειρώσεις

350 υιοθεσίες

Πάνω 80 ορθοπεδικά χειρουργεία

Εκατοντάδες θεραπείες, εμβολιασμοί και αποπαρασιτώσεις

Πάνω από 100 καταγγελίες περιστατικών κακοποίησης και πολλαπλάσιοι έλεγχοι ευζωίας

Κάθε χρόνο «Τα φιλαράκια» αναλαμβάνουν εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα κουτάβια. Οι εθελοντές συμβάλλουν αρχικά στη διάσωσή τους και έπειτα αναλαμβάνουν τη φροντίδα, την κοινωνικοποίηση και την εκπαίδευσή τους, με τελικό στόχο να βρουν το παντοτινό τους σπίτι.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο σύλλογος έχει διοργανώσει πάνω από 30 γιορτές υιοθεσίας από το 2022, με τη διαρκή υποστήριξη του Δήμου Αιγιαλείας. Υποστηρικτές και συνεργάτες στον αγώνα του συλλόγου, η Περιφέρεια Αττικής, δήμοι της Αττικής, φιλοζωικές οργανώσεις, πολιτιστικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι, σχολεία, συστήματα προσκόπων και οδηγών, αθλητές, δημοσιογράφοι, ιδιωτικές επιχειρήσεις και πολίτες, αναδεικνύουν τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων ως ένα θέμα που μας αφορά όλους και αποδεικνύουν ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Μπορείτε κι εσείς να βοηθήσετε, φέρνοντας μαζί σας στη γιορτή κάποιο από τα είδη που χρειάζονται, όπως:

Κτηνιατρικά φάρμακα: δισκία Drontal, Endogard, Milbactor, Simparica Trio,

Ronaxan, αμπούλες Vectra 3D, Advocate, σπρέι Frontline

Μια καλή τροφή για κουτάβια ή ενήλικα σκυλιά

Περιλαίμια, στηθόλουρα και οδηγούς, επιδαπέδιες πάνες, πιατάκια και δοχεία, box μεταφοράς

Από φαρμακείο: κολλύριο Tobrex, αλοιφή Fucidin, δισκία Soluric CR (μπλε) 300 mg, Cilroton, Vibramycin, Augmentin.

Tags: