Η Ολίβια Νταν ανακηρύχθηκε τρίτη πολυτιμότερη αθλήτρια στην Αμερική

Ολίβια Νταν

i

Ολίβια Νταν/ printscreen

Η Ολίβια Νταν ανακηρύχθηκε τρίτη πολυτιμότερη αθλήτρια στην Αμερική

Θάνος Λυμπερόπουλος • 13:30 - 31.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Η Νταν πέρασε τον νικητή του βραβείου Χάισμαν, Καλέμπ Γουίλιαμς και τους προπονητές των LCU για να κατακτήσει την πρώτη θέση.

Η Ολίβια Νταν γίνεται ξανά πρωτοσέλιδο, καθώς η δημοτικότητα και η εμπορευσιμότητα της συνεχίζουν να ανεβαίνουν στα ύψη. Οι τελευταίες εκτιμήσεις του On3 NIL κατέταξαν την Νταν ως την τρίτο πολυτιμότερη αθλήτρια στην Αμερική, με αποτίμηση 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εντυπωσιακή εξέλιξη της Νταν, της έχει δώσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης 11,1 εκατομμύρια ακόλουθους σε TikTok και Instagram. Ωστόσο, δεν είναι μόνο η διαδικτυακή της παρουσία που έχει τραβήξει την προσοχή του κόσμου. Η 20χρονη αθλήτρια είναι επίσης ένας απίστευτα ταλαντούχος αθλητής και μια υπολογίσιμη δύναμη στον κόσμο της γυμναστικής.

Ο νικητής των βραβείων Χέισμαν του 2022, Κάλεμπ Γουίλιαμς, έχει αποτίμηση 800.000 δολάρια λιγότερο από την Νταν. Αυτό είναι ένα αξιοσημείωτο κατόρθωμα, δεδομένου ότι ο Γουίλιαμς θεωρείται ευρέως ως ένας από τους πιο εμπορεύσιμους ποδοσφαιριστές κολεγίου τα τελευταία χρόνια.

Η Ολίβια Νταν υπερτερεί των προπονητών LSU με αποτίμηση 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Η αποτίμηση της ξεπερνά επίσης αυτή του προπονητή μπάσκετ του LSU, Ματ Μακχόν και της προπονήτριας γυναικών, Κιμ Μάλκι.

Είναι σαφές ότι η Νταν εκμεταλλεύεται τη νέα εποχή του διαδικτύου και αξιοποιεί στο έπακρο την εμπορευσιμότητα της.