Τιμωρήθηκαν οι διαιτητές του ΑΕΚ - Πυλαία
i

© Intime

Τιμωρήθηκαν οι διαιτητές του ΑΕΚ - Πυλαία

Η ΟΧΕ τιμώρησε τους Παναγιώτη Καρυδάκη και Ευθύμη Γιακαλή, που σφύριξαν τον αγώνα της ΑΕΚ με την Πυλαία για την πρώτη αγωνιστική της Handball premier.

Την τιμωρία των Παναγιώτη Καρυδάκη και Ευθύμη Γιακαλή ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Χάντμπολ. Οι δύο διαιτητές σφύριξαν τον αγώνα της ΑΕΚ με την Πυλαία στην πρεμιέρα της Handball premier.

«Η ΚΕΔ/ ΟΧΕ σε χθεσινή της συνεδρίαση και λαμβάνοντας υπόψη την έκθεση του παρατηρητή αλλά και το video του αγώνα, αποφάσισε να τιμωρήσει τους διαιτητές ΚΑΡΥΔΑΚΗ - ΓΙΑΚΑΛΗ με είκοσι (20) ημερολογιακές ημέρες για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους για τον αγώνα της Handball Premier ΑΕΚ - ΠΥΛΑΙΑ που διεξήχθη στις 23/09/2023.

Η ποινή ισχύει από σήμερα 26/09/2023», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η Ένωση νίκησε δύσκολα με 22-21 κάνοντας την ανατροπή στο φινάλε. Λίγες ώρες μετά το τέλος του αγώνα, η Πυλαία εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης μίλησε για τρία «εξόφθαλμα» σφυρίγματα από τη διαιτητική ομάδα, σε σημείο που η Πυλαία ήταν μπροστά στο σκορ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κάλεσε την Ομοσπονδία να εξετάσει το οπτικό υλικό και να προασπιστεί την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

«Κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης

ο ΑΕΣΧ Πυλαίας με αφορμή την ήττα της ομάδας μας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών και το τρόπο που διαμορφώθηκε από την γηπεδούχο ΑΕΚ προβαίνει σε δημόσια διαμαρτυρία για την διαιτησία του αγώνα. Αποκορύφωμα , ενώ ο ΑΕΣΧ Πυλαίας προηγείτο με 18-20 τρία λεπτά περίπου πριν την λήξη του αγώνα, οι διαιτητές Καρυδακης Γιακαλής με τρία εξόφθαλμα σφυρίγματα σε βάρος της ομάδας μας διαμόρφωσαν το σκορ σε 21-20 και στο τελικό 22-21 σε βάρος μας. Η υπολειτουργία του κατεστραμμένου χρονομέτρου και η ανυπαρξία var, δεν αποτελούν άλλοθι σε κανένα για την αλλοίωση του τελικού αποτελέσματος. Καλούμε τα αρμόδια όργανα της ΟΧΕ να εξετάσουν το καταγεγραμμένο οπτικό υλικό του αγώνα ,να επιληφθούν και να προασπίσουν με τις αποφάσεις τους την ομαλή και έντιμη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος

Γιώργος Μπαμπαρατσας», ανέφερε η Πυλαία.