Χάλκινο μετάλλιο για Πλατανιώτη - Μαλκογεώργου στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες
i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Χάλκινο μετάλλιο για Πλατανιώτη - Μαλκογεώργου στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες

Sportal newsroom 22:00 - 22.06.2023 / Ανανεώθηκε: 22:00 - 22.06.2023

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο τεχνικό ντουέτο στην Καλλιτεχνική Κολύμβηση στους Ευρωπαϊκούς αγώνες της Πολωνίας.

Το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος τους κρέμασαν η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου στο τεχνικό ντουέτο στην Καλλιτεχνική Κολύμβηση στους Ευρωπαϊκούς αγώνες. Οι Ελληνίδες αθλήτριες συγκέντρωσαν 245,6899 βαθμούς και ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Το ελληνικό ντουέτο έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος που ξεκινά σε λίγες ημέρες στη Φουκουόκα. Εκεί, η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου θα πάρουν μέρος και στο ελεύθερο πρόγραμμα, κάτι που δεν έκαναν στην Πολωνία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ελληνικό δίδυμο κατάφερε να αφήσει πίσω του (έστω και οριακά) τις πρωταθλήτριες Ευρώπης δίδυμες αδελφές Αλεξίιβα. Οι αθλήτριες από την Ουκρανία, συγκέντρωσαν 245,0501 βαθμούς.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν αδελφές Άννα Μαρία και Ειρήνη Αλεξανδρή, για την Αυστρία, με 266,4584 βαθμούς. Το αυστριακό δίδυμο είναι ελληνικής καταγωγής και βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Το ασημένιο μετάλλιο πήραν οι Ντε Μπράουβερ και Στεενμπέεκ από την Ολλανδία με 248,4283 βαθμούς.