Καμμένου: «Είμαι περήφανη - Δεν θα σφυριζόταν στην Ισπανία ποτέ αυτό...»

Αλεξία Καμμένου

Καμμένου: «Είμαι περήφανη - Δεν θα σφυριζόταν στην Ισπανία ποτέ αυτό...»

Sportal newsroom 17:47 - 16.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:47 - 16.02.2024

Περήφανη για την ομάδα της δήλωσε μετά το τέλος του μικρού τελικού με την Ισπανία η Αλεξία Καμμένου.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών ηττήθηκε 10-9 από την Ισπανία στον μικρό τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η Ελλάδα δέχθηκε γκολ σε «νεκρό χρόνο» κι αφού σφυρίχθηκε παράβαση δύο μέτρων στην τερματοφύλακα Ιωάννα Σταματοπούλου, που είχε μπει στην επίθεση.

Μετά το τέλος του αγώνα, η Αλεξία Καμμένου δήλωσε περήφανη για την προσπάθεια που έκανε η Εθνική, που ισοφάρισε σε 9-9 από 9-6 που έχανε στο τέταρτο οκτάλεπτο. Η ομοσπονδιακή προπονήτρια σημείωσε ότι η παράβαση που σφυρίχθηκε στην Εθνική ομάδα, δεν θα σφυριζόταν σε βάρος της Ισπανίας.

«Είμαι υπερήφανη για την ομάδα. Υπερβάλλαμε εαυτόν, ανατρέψαμε το σκορ – τρία γκολ αν θυμάμαι καλά – απέναντι σε μία τεράστια ομάδα. Είχαμε τρομακτικά ψυχικά αποθέματα. Όμως η Ισπανία είναι μια μεγάλη ομάδα και έχει κερδίσει το σεβασμό όλων. Ήρθε η ώρα μας να κερδίσουμε και εμείς το σεβασμό όλων, τον αξίζουμε.

Εδώ χάσαμε δύο μετάλλια που κατά τη γνώμη μου έπαιξαν μικρό ρόλο και άλλα πράγματα. Θα τα ξεπεράσουμε και αυτά. Παίρνω την ευθύνη να κατεβάσω την τερματοφύλακά μου στην τελευταία επίθεση, αυτό που σφυρίχτηκε πιστεύω ότι δεν θα σφυριζόταν στην Ισπανία ποτέ. Δεν επηρέαζε τη φάση. Ήταν ακραίο, ήταν πολύ άσχημο.

Όμως πρέπει να μας κάνουν πιο δυνατές αυτά όλα. Η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τους πάντες με μια φοβερή απόδοση. Μέσα σε ενάμιση μήνα έχουμε καταφέρει πράγματα που δεν πίστευε κανείς για αυτήν την ομάδα. Το κεφάλι ψηλά, δουλειά πολύ να πάμε στην Ολυμπιάδα και να ξεπεράσουμε αυτά που συνέβησαν εδώ και που είναι άδικα αλλά πρέπει να μας κάνουνε πιο δυνατές.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους έχουν συμβάλει για να φτάσει η ομάδα ένα βήμα παραπάνω και κυρίως στους συνεργάτες μου και τις αθλήτριές μου για αυτές τις στιγμές που μας δίνουν κα που πραγματικά τις ευχαριστιέμαι να παίζουν έτσι

Αυτή είναι η παράβαση που σφυρίχθηκε στην Εθνική γυναικών και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων
ΠΟΛΟ

14:19 - 16.02.2024

Αυτή είναι η παράβαση που σφυρίχθηκε στην Εθνική γυναικών και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Ένα διαιτητικό σφύριγμα στο φινάλε του μικρού τελικού της Εθνικής πόλο γυναικών με την Ισπανία «σημάδεψε» την αναμέτρηση και έφερε θύελλα αντιδράσεων από ελληνικής πλευράς.

Αυτό μας νοιάζει τώρα, η κατάσταση της υγείας της Χρυσής. Ήταν εκπληκτική η εμφάνισή της, οι διαιτητές δεν σταμάτησαν καν το παιχνίδι εκεί που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Βλέπεις έναν άνθρωπο να πονάει. Εγώ είχα ένα τάιμ άουτ, ναι ίσως έπρεπε να το πάρω εκείνη τη στιγμή αλλά περίμενα οι διαιτητές να σταματήσουν το παιχνίδι γιατί παίζεις το μετάλλιο. Δεν το έκαναν. Μεγάλο λάθος, άλλο ένα λάθος μεγάλο διαιτητικό. Εύχομαι να είναι περαστικό να μην είναι κάτι σοβαρό. Η υγεία προέχει και όλα τα άλλα έρχονται μετά. Γερά να είναι τα παιδιά, η Χρυσή να μην έχει τίποτα και τα υπόλοιπα γιατρεύονται. Εντάξει θα μας στοιχειώνουν κάποια πράγματα για λίγο αλλά στη ζωή υπάρχουν πιο σημαντικά από μια απόφαση του διαιτητή ή μία λάθος επιλογή ενδεχομένως. Προχωράμε», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα η Αλεξία Καμμένου.