Καραλής: «Είμαι έτοιμος να κυνηγήσω ένα μετάλλιο»

Εμμανουήλ Καραλής

i

© Intime

Καραλής: «Είμαι έτοιμος να κυνηγήσω ένα μετάλλιο»

Sportal newsroom 11:52 - 04.03.2023

Έτοιμος για ένα μετάλλιο δήλωσε ο Εμμανουήλ Καραλής μετά την πρόκρισή του στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Ο Εμμανουήλ Καραλής προκρίθηκε στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε εξαιρετικό αγώνα στα προκριματικά και με άλμα στα 5,75 μέτρα θα διεκδικήσει μία διάκριση το απόγευμα της Κυριακής.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του προκριματικού, ο Εμμανουήλ Καραλής σημείωσε ότι είναι έτοιμος να διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Σημείωσε, παράλληλα, ότι η επιτυχία του Νίκου Ανδρικόπουλου αποτέλεσε κίνητρο για εκείνον.

Πότε και που θα δείτε τον τελικό του Καραλή (vid)
ΣΤΙΒΟΣ

11:14 - 04.03.2023

Πότε και που θα δείτε τον τελικό του Καραλή (vid)

Το απόγευμα της Κυριακής (04/03, 18:18), ο Εμμανουήλ Καραλής θα δώσει τη δική του μάχη τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που φιλοξενείται στην Κωνσταντινούπολη. Πού θα δείτε την προσπάθειά του.

«Ξύπνησα το πρωί στις 5 και διαβάζω πως ο Νίκος πήρε μετάλλιο. Αυτό πέρα από χαρούμενο με έκανε να έχω κι ένα έξτρα κίνητρο για τη σημερινή μου παρουσία, γιατί ξέρω πως όπως οι περισσότεροι αθλητές έχει περάσει και αυτός δύσκολα για να φτάσει στη διάκριση», ήταν τα πρώτα λόγια του Εμμανουήλ Καραλή στη μεικτή ζώνη μετά την πρόκριση του στον τελικό του επί κοντώ.

Ο 24χρονος άλτης τόνισε ότι πλέον έχει την αυτοπεποίθηση για να ανέβει στο βάθρο. «Νιώθω πως είμαι ένας από τους κορυφαίους αθλητές στο αγώνισμα μου και πως ήρθε η σειρά μου να κυνηγήσω παρουσία στο βάθρο των κορυφαίων διοργανώσεων. Ο αγώνας δε θα είναι εύκολος, καθώς και οι οχτώ που μετέχουν είναι ικανοί να φτάσουν ψηλά. Μπορεί να λείπει ο Ντουπλάντις, όμως, αυτό δε σημαίνει κάτι. Στον τελικό θα είμαστε ακόμη πιο επικίνδυνοι, δε βγάζω κανέναν εκτός. Θέλω να δώσω τον καλύτερο μου νεαρό και να κυνηγήσω για ατομικό ρεκόρ. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά με τους Γιώργο Πομάσκι, Χάρη Καραλή και τον Πολωνό Μαρσίν. Από το το 5,80 μ. και πάνω θεωρώ πως μπορούν να παίξουν τα μετάλλια», σχολίασε ο Εμμανουήλ Καραλής.