Ποιος είναι ο Νίκος Ανδρικόπουλος που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου

Νίκος Ανδρικόπουλος

i

© Intime

Ποιος είναι ο Νίκος Ανδρικόπουλος που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου

Sportal newsroom 23:15 - 03.03.2023 / Ανανεώθηκε: 23:17 - 03.03.2023

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος με άλμα στα 16,58 μέτρα ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Ποιος είναι ο Έλληνας άλτης του τριπλούν.

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Ο Έλληνας άλτης ξεπέρασε τον εαυτό του στον τελικό και με άλμα στα 16,58 ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Ο αθλητής του τριπλούν κατέκτησε το 35ο μετάλλιο για την Ελλάδα στη διοργάνωση σημειώνοντας νέο φετινό ρεκόρ. Ο Ανδρικόπουλος συμμετείχε για δεύτερη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου μετά το 2021 στο Τόρουν.

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Δεν περίμενα να εξελιχθεί έτσι ο αγώνας. Από το πανελλήνιο πρωτάθλημα είχα βρει τον εαυτό μου και ένιωθα σιγουριά. Ο προκριματικός πήγε πολύ καλά και αυτό μου έδωσε ψυχολογία για τη συνέχεια. Σήμερα ήμουν πολύ πιο χαλαρός ψυχολογικά και αυτό βγήκε κυρίως, ήμουν πιο άνετος χωρίς το βάρος του προκριματικού, που για μένα είναι πιο δύσκολος αγώνας», είπε αρχικά ο Έλληνας αθλητής.

«Όταν πιστεύεις σε κάτι και προσπαθείς να το πετύχεις καθημερινά πιστεύω πως έρχεται η στιγμή που ανταμείβεσαι. Πολύ χαρούμενος, γιατί έχω κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και σήμερα ήρθε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Είχα κι εγώ τις δύσκολες στιγμές μου, αλλά πάντα έβρισκα κάτι για να συνεχίσω. Ελπίζω να είναι η αρχή για κάτι καλύτερο. Θέλω στο μέλλον να είμαι στις διοργανώσεις και να βελτιώνω τις επιδόσεις μου, αυτός είναι ο στόχος μου», συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρικόπουλος.

Έναν περίπου χρόνο πριν ο Έλληνας άλτης, που προπονείται με τον Δημήτρη Βασιλικό, είχε καταλάβει τη 12η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι. Ο Νίκος Ανδρικόπουλος είχε καλύτερο άλμα στα 16,05 μέτρα, επίδοση που δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. 

«Πολύ ωραία σαν διοργάνωση, δεν αγωνίστηκα όπως θα ήθελα, Κρατάμε τη συμμετοχή για τη συνέχεια. Υπάρχουν τεχνικά λάθη, τα οποία έχουμε εντοπίσει και πιστεύω πως στον ανοιχτό θα είμαι πολύ καλύτερος. Οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί ενόψει της θερινής περιόδου κυρίως αυτές που έχω εγώ για τον εαυτό μου. Υπάρχουν διοργανώσεις στον ανοιχτό, όπου θα ήθελα να είμαι εκεί και να αγωνιστώ πολύ καλύτερα απ΄ότι σήμερα», είχε δηλώσει τότε ο Νίκος Ανδρικόπουλος.

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1997 στην Αθήνα. Ανήκει στον σύλλογο Α.Ε. Μεσογείων Αμεινίας Παλληνεύς με έδρα την Παλλήνη. Μέχρι πέρσι ανήκε στο γκρουπ του Γιώργου Πομάσκι.

Πλέον, προπονείται με τον Δημήτρη Βασιλικό. Ο Νίκος Ανδρικόπουλος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, είναι πτυχιούχος του τμήματος ψηφιακών συστημάτων στο πανεπιστήμιο Πειραιά.

Το ατομικό του ρεκόρ είναι στα 16,73 μέτρα και το είχε σημειώσει στο βαλκανικό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου το 2021. Η επίδοση στον τελικό του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Κλειστού είναι η δεύτερη καλύτερη της καριέρας του.

Στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου, στο Τορούν είχε μείνει εκτός τελικού καταλαμβάνοντας τη 13η θέση με καλύτερο άλμα στα 15,61 μέτρα.

Τα αποτελέσματα του Νίκου Ανδρικόπουλου σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ:

2019 18ος 15,63μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, Γκέβλε

2021 13ος 15,61μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, Τορούν

2022 12ος 16,05μ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, Βελιγράδι

2022 19ος 15,39μ. πρ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Μόναχο

2023 2ος 16.58μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, Τουρκία