Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό: Νεκρός σε τροχαίο ο Κέλβιν Κιπτούμ, ο δρομέας που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο

Κέλβιν Κιπτούμ

i

Κέλβιν Κιπτούμ/©Photo by Alex Davidson/Getty Images

Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό: Νεκρός σε τροχαίο ο Κέλβιν Κιπτούμ, ο δρομέας που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:33 - 12.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:41 - 12.02.2024

Ο ρέκορντμαν του μαραθωνίου, Κέλβιν Κιπτούμ πέθανε σε τροχαίο δυστύχημα σε ηλικία μόλις 24 ετών, στο οποίο έχασε τη ζωή του κι ο προπονητής του Ζερβέ Χακιζιμάνα.

Θλίψη σκόρπισε στον χώρο του αθλητισμού κι όχι μόνο η είδηση ότι σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα ο παγκόσμιος ρέκορντμαν του μαραθωνίου, Κέλβιν Κιπτούμ, σε ηλικία μόλις 24 ετών. 

Όπως έγινε γνωστό, ο Κέλβιν Κιπτούμ, σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, το οποίο συνέβη στην Κένυα. Σε αυτό έχασε και τη ζωή του κι ο προπονητής του, Ζερβάις Χακιζιμάνα, ενώ άλλο ένα άτομο τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο πρωταθλητής οδηγούσε το αυτοκίνητο όταν, για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο, βγήκε από τον δρόμο έπεσε σε δέντρο και στη συνέχεια κατέληξε σε χαντάκι σε μία πολύ δύσκολη ορεινή διαδρομή.

Ο Κέλβιν Κιπτούμ έγινε γνωστός όταν έκανε το ντεμπούτο του στον μαραθώνιο τον Δεκέμβριο του 2022, κερδίζοντας με 2:01:53 στη Βαλένθια. Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, μόλις στην τρίτη του κούρσα στο αγώνισμα, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ του μαραθωνίου τερματίζοντας σε 2:00:35 στο Σικάγο.

Χάρη σε αυτή την εμφάνιση αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στίβου στον κόσμο το 2023 για τα αγωνίσματα εκτός σταδίου, ενώ την ίδια χρονιά νίκησε και στον μαραθώνιο του Λονδίνου, καταρρίπτοντας το ρεκόρ διαδρομής με 2:01:25.

«Θρηνούμε την απώλεια ενός εξαιρετικού ατόμου, του Κέλβιν Κίπτουμ, κατόχου παγκοσμίου ρεκόρ και πρότυπο του αθλητισμού της Κένυας. Μαζί με τον προπονητή του έχασαν τραγικά τη ζωή τους απόψε. Το έθνος μας θρηνεί την απώλεια ενός αληθινού ήρωα», έγραψε στο X ο πρωθυπουργός της Κένυας, Ράιλα Οντίνγκα.