Πρωτιά για τον Τεντόγλου, ατομικό ρεκόρ στη σεζόν για τον Καραλή στο Παρίσι

Μίλτος Τεντόγλου

i

Τεντόγλου / © Intime

Πρωτιά για τον Τεντόγλου, ατομικό ρεκόρ στη σεζόν για τον Καραλή στο Παρίσι

Πάνος Κορομηλάς 21:30 - 11.02.2024 / Ανανεώθηκε: 21:36 - 11.02.2024

Ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε την πρώτη θέση στο μίτινγκ στίβου της Γαλλίας, με επίδοση 8,06. Θετική εμφάνιση και για τον Εμμανουήλ Καραλή, που σημείωσε την καλύτερη φετινή του επίδοση.

Ακόμη μια νίκη για τον Μίλτο Τεντόγλου, η δεύτερη στους δύο μεγάλους αγώνες που έχει δώσει ο Έλληνας αθλητής μέσα στο 2024. 

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, βρέθηκε σε πολύ καλή κατάσταση στο μίτινγκ του Παρισιού και εξασφάλισε την πρώτη θέση με επίδοση 8,06 στην δεύτερη προσπάθεια του. Στο πρώτο του άλμα, ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι πήδηξε στα 7,77 μέτρα ,πριν κάνει το μεγάλο άλμα που του χάρισε την πρωτιά. 

Στο τρίτο πήδηξε 7,91 ενώ ακολούθησαν δύο άλματα στα 7,85. Στην τελευταία του προσπάθεια, ξεπέρασε τα 8 μέτρα (8,01) ,ολοκληρώνοντας στην πρώτη θέση τον αγώνα του. Ο Γάλλος, Τομ Κοπανιέ (8,00) και ο Γερμανός Σιμόν Μπατζ (7,95) συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα.

Υπενθυμίζεται, πως φέτος ο Τεντόγλου έχει ατομικό ρεκόρ 8,09 από το μίτιγνκ της Οστράβα, ενώ ο επόμενος αγώνας του είναι προγραμματισμένος για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (17-18/02) στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ.

Στο μίτνγκ του Παρισιού, συμμετείχε και ο Εμμανουήλ Καραλής στο άλμα επί κοντώ. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέλαβε την πέμπτη θέση, ξεπερνώντας τα 5.60, επίδοση που αποτελεί και την καλύτερη του στη φετινή σεζόν.

Ξεκίνησε από τα 5,30, τα οποία πέρασε με το δεύτερο άλμα, πριν περάσει με την πρώτη τα 5,50 και τα 5,60. Προσπάθησε και στα 5,70, όμως σημείωσε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες και ολοκλήρωσε την πορεία του στην πέμπτη θέση.

Έυκολα στα ημιτελικά των 100μ. πεταλούδα η Ντουντουνάκη - Σε μπαράζ για τα ημιτελικά των 50μ. ο Μπίλας
ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

11:06 - 11.02.2024

Έυκολα στα ημιτελικά των 100μ. πεταλούδα η Ντουντουνάκη - Σε μπαράζ για τα ημιτελικά των 50μ. ο Μπίλας

Εύκολη πρόκριση για την Άννα Ντουντουνάκη στα ημιτελικά των 100μ. πεταλούδα ενώ την ίδια ώρα ο Στέργιος Μπίλας θα χρειαστεί αγώνα μπαράζ προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκριση του στα ημιτελικά των 50μ. πεταλούδας.

Όπως και ο Τεντόγλου, ο Καραλής αναμένεται να δώσει τον επόμενο αγώνα του στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του ΣΕΦ.

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }