Πολυτιμότερη του Final 4 η Μλεΐνκοβα

Πολυτιμότερη του Final 4 η Μλεΐνκοβα

Sportal newsroom 22:44 - 10.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:36 - 10.03.2024

Η Μικαέλα Μλεΐνκοβα αναδείχτηκε πολυτιμότερη παίκτρια του Final 4 του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών.

Η ακραία του Ολυμπιακού Μικαέλα Μλεΐνκοβα ψηφίστηκε κορυφαία παίκτρια του Final 4 του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών. Η Τσέχα, κατάφερε με κρίσιμους πόντους, να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του Πειραιά τη στιγμή που η ΑΕΚ πλησίαζε στο σκορ.

Η Μλεΐνκοβα είχε 18 πόντους στον τελικό με 45% αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Η Τσέχα ακραία πήρε 21 υποδοχές (ένα λάθος) έχοντας 43% και 19% στην άριστη υποδοχή.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που πήραμε το κύπελλο και το αξίζαμε. Δουλέψαμε σκληρά για να βρεθούμε στο φάιναλ-4. Όλη η ομάδα έπαιξε πολύ καλά. Δεν ήταν εύκολο, ειδικά στο τρίτο σετ αλλά μείναμε ψύχραιμες. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή και όλα κύλησαν ομαλά. Όλα ήταν εξαιρετικά. Είναι μεγάλη μου τιμή που αναδείχθηκα MVP. Όπως είπα όμως ο τίτλος αυτός προήλθε από ομαδική προσπάθεια και οι συμπαίκτριές μου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, όπως και στο προπονητικό επιτελείο», δήλωσε η Μικαέλα Μλεΐνκοβα μετά την παραλαβή του βραβείου της πολυτιμότερης αθλήτριας.

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κυπέλλου στο βόλεϊ γυναικών. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 3-0 σετ της ΑΕΚ στον τελικό και κατέκτησε το τρόπαιο στο Final 4 του Λουτρακίου. Αυτό ήταν το δέκατο τρόπαιο για τον Ολυμπιακό στον θεσμό και πρώτο μετά το 2019 και το Final 4 των Σερρών.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια του τελικού και δεν άφησε την Ένωση να κάνει το παιχνίδι της. Η ομάδα του Πειραιά είχε απάντηση σε κάθε προσπάθεια της ΑΕΚ να πλησιάσει στα τρία σετ.