Στον τελικό του παγκοσμίου Κυπέλλου ο Πετρούνιας

Λευτέρης Πετρούνιας

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Στον τελικό του παγκοσμίου Κυπέλλου ο Πετρούνιας

Sportal newsroom 22:38 - 23.02.2023

Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε το 2023 για τον Λευτέρη Πετρούνια, που εξασφάλισε την πρόκρισή του στον τελικό των κρίκων στο παγκόσμιο Κύπελλο του Κότμπους.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε την πρόκριση στον τελικό των κρίκων στο παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής «Turnier der Meister» του Κότμπους. Ο κορυφαίος αθλητής είχε την καλύτερη βαθμολογία στα προκριματικά δείχνοντας ότι έχει αφήσει οριστικά πίσω του τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν.

Στην πρώτη εμφάνισή του έπειτα από τον θρίαμβο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του περασμένου Αυγούστου στο Μόναχο, ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε 14,733 βαθμούς. Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Τόκιο υποσκέλισε μεταξύ άλλων τον Ιρανό Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (14,666 β.) και τον Τούρκο κάτοχο του παγκόσμιου τίτλου Αντέμ Ασίλ (14,633 β.).

Ο τελικός του Λευτέρη Πετρούνια θα διεξαχθεί το Σάββατο.

Στους προκριματικούς της πρεμιέρας συμμετείχαν επίσης ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (13,000 β. στους κρίκους, 25ος μεταξύ 47 αθλητών), ο Απόστολος Κανέλλος (12,066 β. στον πλάγιο ίππο, 43ος) και ο Στέφανος Τσολακίδης (11,033 β. στον πλάγιο ίππο, 51ος).

Στις γυναίκες, η Χριστίνα Κιόση κατετάγη 17η στο άλμα με 11,749 β.. και η Αρετή Παγώνη 21η στους ασύμμετρους ζυγούς με 10,833 β..

Την Παρασκευή, στο δεύτερο σκέλος των προκριματικών, θα αγωνιστούν από ελληνικής πλευράς οι Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο, μονόζυγο), Στέφανος Τσολακίδης (δίζυγο), Απόστολος Κανέλλος (μονόζυγο) στους άνδρες και οι Χριστίνα Κιόση (δοκός ισορροπίας, έδαφος) και Αρετή Παγώνη (δοκός ισορροπίας, έδαφος) στις γυναίκες.