Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι υπεράνθρωπος: Πώς ένα μικρό λάθος μπορεί να του στερήσει το χρυσό!
i

© printscreen

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι υπεράνθρωπος: Πώς ένα μικρό λάθος μπορεί να του στερήσει το χρυσό!

Sportal newsroom 16:09 - 12.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:09 - 12.04.2023

Ο Λευτέρης Πετρούνιας διεκδικεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αττάλειας το έβδομο χρυσό στη διοργάνωση. Δείτε πώς οι λεπτομέρειες στο αγώνισμα των κρίκων κάνουν τη διαφορά.

Τη δική του ιστορία στο αγώνισμα των κρίκων έχει γράψει ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Έλληνας αθλητής έχει κατακτήσει ένα χρυσό (2016 - Ρίο) και ένα χάλκινο (2021 - Τόκιο) σε Ολυμπιακούς αγώνες ενώ μετράει πλήθος διακρίσεων σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αγωνίζεται στην Αττάλεια, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής. Ο «άρχοντας των κρίκων» διεκδικεί το έβδομο χρυσό του στη διοργάνωση, κάτι που δεν έχει πετύχει άλλος σπεσιαλίστας στην ιστορία.

Ένα βίντεο στην ΕΡΤ εξηγεί πώς το αγώνισμα των κρίκων κρίνεται στη λεπτομέρεια. Ένα μικρό λάθος μπορεί να κοστίσει, δείχνοντας ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας ανήκει σε μία ιδιαίτερη κάστα αθλητών.

Όπως εξήγησε η δημοσιογράφος:

Οι αγκώνες πρέπει να είναι απόλυτα τεντωμένοι. Από λίγο έως μέτρια λυγισμένοι οι απώλειες είναι από 0.1 μέχρι 0.3 βαθμούς.

Στη θέση του σταυρού, ένδειξη δύναμης του προγράμματος, δεν επιτρέπονται αποκλίσεις. Αν υπάρξουν, ο βαθμός μειώνεται ανάλογα με τη γωνία που σχηματίζεται.

Στις αιωρήσεις, όσο περισσότερο ξεφεύγεις από την κατακόρυφη θέση, τόσο περισσότερους βαθμούς χάνεις. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να ακουμπάς τα σχοινιά, ούτε με τα πόδια, ούτε με τα μπράτσα ή με τους βραχίονες.

Μειώσεις στη βαθμολογία γίνονται κι όταν οι καρποί δεν είναι απόλυτα τεντωμένοι.