Πρωτιά του Τεντόγλου στον Πειραιά

Πρωτιά του Τεντόγλου στον Πειραιά

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:15 - 23.06.2024 / Ανανεώθηκε: 21:21 - 23.06.2024

Ο Μίλτος Τεντόγλου αντιμετώπισε προβλήματα με τη βαλβίδα, που δεν του επέτρεψε να βρει τη μεγάλη επίδοση.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέλαβε την πρώτη θέση στο δεύτερο Piraeus Street Long Jump στο δημοτικό θέατρο Πειραιά. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης του μήκους αποτέλεσε πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους που άφησαν στην άκρη τη ζέστη του Ιουνίου και τον θαύμασαν από κοντά.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, που βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας για το Παρίσι, είχε καλύτερο άλμα στα 8,06 μέτρα που έγινε στην πρώτη του προσπάθεια. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι ήθελε ένα μεγάλο άλμα, αφού θυμίζουμε ότι στο ευρωπαϊκό της Ρώμης είχε σημειώσει 8,65 μέτρα, ένα εκατοστό κάτω από το πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα.

Η σειρά των αλμάτων του ήταν 8.06 (-1.0), 8.00 (-0.2), 8.05 (-0.4), X, 6.76 (0.9), 7.81 (-0.7).

Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας του Τεντόγλου σε ελληνικό έδαφος για τον ανοιχτό στίβο και έγινε σε υπερυψωμένο διάδρομο, όπως και στη Ρώμη. Μετά την τρίτη προσπάθειά του, πάντως, ο Μίλτος φάνηκε να είχε κάποια προβλήματα με τη βαλβίδα, που δεν του επέτρεψαν να πηδήξει πιο μακριά. Στο τέταρτο άλμα, μάλιστα, είχε ατύχημα αφού έχει ένα καρφί από το παπούτσι του.

Στον αγώνα μετείχαν ακόμα ο τέταρτος, ο πέμπτος και ο έκτος του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Ρώμη, ο Βρετανός Τζέικομπ Φίντσαμ-Ντιούκς, ο Γάλλος Τομ Καμπάν και ο Βούλγαρος Μπόζινταρ Σαραμπογιούκοφ, αλλά και χάλκινος το 2022 στο Μόναχο, Γάλλος Ζιλ Πομερί.

Ο Βούλγαρος στην πέμπτη του προσπάθεια έφτασε ένα μόλις εκατοστό πίσω από τον Έλληνα πρωταθλητή, πηδώντας 8.05 (0.2) και έδωσε στον Τεντόγλου ένα κίνητρο παραπάνω για να φτάσει πιο μακριά, όμως ο πρωταθλητής Ευρώπης δεν ολοκλήρωσε το επόμενο άλμα του. Ο Σαραμπογιούκοφ πίεσε κι άλλο, σημείωσε και 8.04 στο τελευταίο του άλμα, αλλά η κατάταξη δεν άλλαξε.

Τρίτος ήταν ο εκπληκτικός 18χρονος Τσέχος Πετρ Μάιντλσμιντ, με 8.00 (0.9), μόλις τρία εκατοστά πίσω από το ρεκόρ του και τέταρτος – ως συνήθως – ο πάντα μαχητικός Βρετανός Φίντσαμ-Ντιούκς, που άγγιξε τα οχτώ μέτρα με άλμα στα 7.98 (-0.2).

Ο έτερος Έλληνας του αγώνα, Αντώνης Στυλιανίδης ξεκίνησε με 6.87 και στη συνέχεια είχε δύο άκυρες προσπάθειες, καταλαμβάνοντας την ένατη θέση.

Τις απονομές έκαναν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα.