Ξεκίνημα στο 2024 με νίκη για τον Τεντόγλου

Μίλτος Τεντόγλου

i

© Intime

Ξεκίνημα στο 2024 με νίκη για τον Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέλαβε την πρώτη θέση στον πρώτο επίσημο αγώνα που έδωσε για το 2024 στην Οστράβα.

Από εκεί που τελείωσε το 2023 συνεχίζει ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο άλτης από τα Γρεβενά ξεκίνησε τους αγώνες του για το 2024 με πρωτιά στο μίτινγκ της Οστράβα.

Ο άλτης που προπονείται με τον Γιώργο Πομάσκι είχε καλύτερη προσπάθεια στα 8.09 μετρα, επίδοση που είναι η κορυφαία για φέτος στην Ευρώπη. Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα στα 7.81 μέτρα.

Στη δεύτερη προσπάθειά του, ο Μίλτος Τεντόγλου έφτασε στα 7.91 μέτρα και στη συνέχεια στα 8.09 μέτρα, επίδοση που του έδωσε την πρώτη θέση. Στη συνέχεια, ο άλτης από τα Γρεβενά σημείωσε 8 μέτρα στην τέταρτη προσπάθειά του και το πέμπτο του άλμα βγήκε άκυρο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ολοκλήρωσε τον αγώνα του με άλμα στα 6.21 μέτρα. Ο Τσέχος Ράντεκ Γιούσκα με άλμα στα 8.03 κατέλαβε τη δεύτερη θέση και ο Ιρλανδός Ρις Αντεμόλα με καλύτερο άλμα στα 7.93 μέτρα ήρθε τρίτος.

Το 2024 είναι μία σημαντική χρονιά για τον Μίλτο Τεντόγλου. Ο άλτης από τα Γρεβενά έχει στοχεύσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το ευρωπαϊκό ανοιχτού αλλά και τους Ολυμπιακού αγώνες, όπου υπερασπίζεται ισάριθμα χρυσά μετάλλια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε κορυφαίος Έλληνας αθλητής στα φετινά βραβεία ΠΣΑΤ. «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για αυτό το βραβείο. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που το κερδίζω και είναι μεγάλη τύχη για εμένα. Θα ήθελα να πω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που ήταν υποψήφια, αλλά και σε εκείνα που δεν ήταν. Μπορεί να μη φαίνονται τόσο πολύ, αλλά προσπαθούν. Καλές γιορτές με υγεία», είπε ο Έλληνας άλτης για τη βράβευσή του.