«Ξεμούδιασμα» με 8.26 για τον Τεντόγλου - Φετινό ρεκόρ για Καραλή
i

© Intime

«Ξεμούδιασμα» με 8.26 για τον Τεντόγλου - Φετινό ρεκόρ για Καραλή

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:51 - 18.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:06 - 19.02.2024

Ο Μίλτος Τεντόγλου δίχως να πιεστεί ιδιαίτερα έκανε τρία άλματα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου με καλύτερο άλμα στα 8.26 μέτρα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου επιβεβαίωσε την πολύ καλή αγωνιστική του κατάσταση. Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης έλαβε μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που είναι ο προ-τελευταίος του αγώνας πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκώβη.

Ο Μίλτος Τεντόγλου αποφάσισε μαζί με τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι να μη ρισκάρει ιδιαίτερα. Ο άλτης από τα Γρεβενά έκανε τρία άλματα, όσα χρειαζόταν για να πάρει και τον πανελλήνιο τίτλο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα με άλμα στα 7.82 μέτρα. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι σημείωσε 8.09 μέτρα στη δεύτερη προσπάθειά του και ολοκλήρωσε τον αγώνα του με άλμα στα 8.26 μέτρα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε την πρωτιά. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Νίκος Σταματονικολός με καλύτερο άλμα στα 7.49 μέτρα. Ο Θεόδωρος Σκούρος με κορυφαίο άλμα στα 7.40 μέτρα (ατομικό ρεκόρ) ήταν τρίτος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μίλτος Τεντόγλου αποθεώθηκε από τον κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό του ΣΕΦ. Ο Έλληνας αθλητής έγινε αντικείμενο λατρείας υπογράφοντας δεκάδες αυτόγραφα σε μικρά παιδιά που παρακολούθησαν από κοντά τους αγώνες. 

Φετινό ρεκόρ για Καραλή

Αφού ξεκαθάρισε την υπόθεση «νίκη» ξεπερνώντας το 5.58, ο Εμμανουήλ Καραλής έβαλε πλώρη για το βασικό του στόχο στο 38ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που ήταν το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Μπορεί να μην πέτυχε να περάσει πάνω από το 5.90, που θα τον έστελνε με ασφάλεια στη Γλασκόβη, αλλά με το 5.70 που πέρασε με τη δεύτερη (ουσιαστική με την τρίτη, αφού είχε αποτύχει μία φορά στο 6.65) βελτίωσε το φετινό ρεκόρ του και έβαλε τέρμα σε μια σειρά από άτυχους αγώνες.

Στο 5.90 το πρώτο του άλμα ήταν αξιόλογο, αφού πέρασε το σώμα του πάνω από τον πήχη, αλλά στις δύο επόμενες δεν σηκώθηκε ψηλά.

Φοβερός τελικός στο ύφος γυναικών

Η ατμόσφαιρα στο κλειστό του ΣΕΦ ήταν σήμερα εκπληκτική χάρη στους χιλιάδες φίλους του στίβου που βρέθηκαν στις εξέδρες και δημιούργησαν μοναδικό θέαμα για τη δεύτερη και τελευταία ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Το μοναδική ατμόσφαιρα εκμεταλλεύτηκαν οι δύο πρωταθλήτριες του ύψους Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς) και Παναγιώτα Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) που πάντα παίρνουν ώθηση από την ενέργεια του κοινού.

Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου επέστρεψε στην κορυφή του βάθρου για πρώτη φορά από το 2019 μ. με άλμα στα 1,90 μ., επίδοση που ξεπέρασε και η Παναγιώτα Δόση και αποτελεί ατομικό της ρεκόρ.

Μάλιστα η αθλήτρια του Θοδωρή Δόση έγινε η 5η Ελληνίδα όλων των εποχών στον κλειστό στίβο και άφησε πίσω της το 1,88 μ. που πέρασε πριν από λίγες ημέρες στο εξωτερικό. Οι δύο αθλήτριες στη συνέχεια δοκίμασαν δίχως επιτυχία στα 1,92 μ., ωστόσο επιβεβαίωσαν την πολύ καλή τους κατάσταση ενόψει των αγώνων του καλοκαιριού, εκεί όπου αμφότερες θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.

Δωδέκατη νίκη για Δουβαλίδη

Ο Κώστας Δουβαλίδης κατέκτησε τον πανελλήνιο τίτλο στα 60 μέτρα με εμπόδια για δωδέκατη φορά.

Ο έμπειρος αθλητής τερμάτισε σε 7.77 και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του. Ο αθλητής άφησε στη δεύτερη θέση τον Γιάννη Καμαρινό (ΠΑΟΚ) με 7.83, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ (είχε 7.85). Μάλιστα ο αθλητής του Χάρη Βαρυτιμίδη κατάφερε να πιέσει μέχρι το τέλος τον Δουβαλίδη και να τον…βοηθήσει να βελτιώσει το ρεκόρ του. Ο Χρήστος Ρούμτσιος (ΟΦΚΑ Σέρρες) ήταν τρίτος στη σημερινή κούρσα με 8.03. Ο Δουβαλίδης με περίσσια επιμονή μετά το τέλος της κούρσας για αρκετή ώρα μοίρασε αυτόγραφα στους νεαρούς φίλους που βρέθηκαν στις εξέδρες και θέλησαν να πάρουν ένα αυτόγραφο.

Δείτε τα αποτελέσματα της διοργάνωσης εδώ