Όταν ο Τεντόγλου μάθαινε τα μυστικά του μήκους στον Καπουτζίδη!

Μίλτος Τεντόγλου

i

© printscreen

Όταν ο Τεντόγλου μάθαινε τα μυστικά του μήκους στον Καπουτζίδη!

Sportal newsroom 13:10 - 04.03.2023 / Ανανεώθηκε: 13:22 - 04.03.2023

Ο Μίλτος Τεντόγλου είχε μιλήσει στον Γιώργο Καπουτζίδη για όλα τα μυστικά του μήκους λίγο καιρό πριν αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Τα ιδιαίτερα μυστικά του αγωνίσματος του μήκους είχε εξηγήσει πριν λίγο καιρό ο Μίλτος Τεντόγλου στον Γιώργο Καπουτζίδη. Ο Έλληνας άλτης, λίγο καιρό πριν αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, είχε φιλοξενηθεί στην εκπομπή «Team Hellas» της ΕΡΤ όπου σύστηνε την ελληνική αποστολή στο κοινό.

Ο Έλληνας αθλητής θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου με στόχο το τρίτο διαδοχικό χρυσό του στη διοργάνωση.

«Όλο το μυστικό βρίσκεται στον διάδρομο, κρύβεται στην ταχύτητα. Δεν είναι τόσο πολύ το άλμα. Πρέπει να τρέχεις σωστά, να έχεις μετρήσει τον βηματισμό σου. Τα τελευταία δύο βήματα είναι συγκεκριμένα, το προτελευταίο είναι μεγαλύτερο Το τελευταίο είναι μικρότερο, ώστε να μπορείς να εκτοξευθείς. Παίζουν πολλά ρόλο γι' αυτό είναι αρκετά δύσκολο αγώνισμα και δεν το καταλαβαίνουν πολλά άτομα», είχε πριν αρχικά ο Μίλτος Τεντόγλου για το μεγάλο μυστικό του αθλήματος.

Ο Έλληνας αθλητής εξήγησε σχετικά με την τεχνική του: «Τα τελευταία βήματα πρέπει να είναι τα πιο γρήγορα και τα πιο επιθετικά, πριν τη βαλβίδα. Η τεχνική μου είναι δυόμιση διασκελισμοί, είναι μία δύσκολη τεχνική αλλά πολύ ωραία. Τα οπίσθια πρέπει να πέσουν μπροστά στα πόδια. Αν έχεις φόρα είναι εύκολο».

Ο Μίλτος Τεντόγλου ρωτήθηκε από τον Γιώργο Καπουτζίδη, πώς καταφέρνει να αδειάζει το κεφάλι του πριν το άλμα. «Είναι επειδή το έχει δουλέψει πάρα πολύ στην προπόνηση και ξέρει ακριβώς τον βηματισμό του. Βγαίνει ενστικτωδώς, ένα feeling το λέω εγώ. Μερικές φορές το έχω αυτό το feeling, μερικές φορές δεν το έχω... Είναι η αίσθηση. Δεν ξέρω από πού προέρχεται αλλά πολλές φορές έχω μόνο αυτήν την αίσθηση και μπορώ να καταφέρω πολλά πράγματα», σημείωσε ο Έλληνας άλτης.

Ο Μίλτος Τεντόγλου σημείωσε ότι αντιλαμβάνεται από τον βηματισμό του, αν το άλμα του είναι καλό ή αν είναι άκυρο.

«Εγώ συνήθως καταλαβαίνω ή όταν πάω για μεγάλο άλμα ή όταν βγω άκυρος θα το καταλάβω. Είναι πολύ δύσκολο αλλά με την επανάληψη, μπορείς να το αντιληφθείς», σχολίασε ο Έλληνας άλτης.