Θέμα στην Τουρκία η είδηση της δημοπρασίας των παπουτσιών του Μίλτου Τεντόγλου
i

Τεντόγλου / © Intime

Θέμα στην Τουρκία η είδηση της δημοπρασίας των παπουτσιών του Μίλτου Τεντόγλου

Sportal newsroom 10:10 - 17.02.2023

Η σπουδαία κίνηση του Μίλτου Τεντόγλου έγινε θέμα στην Τουρκία.

Ο Μίλτος Τεντόγλου αποφάσισε να δημοπρατήσει τα παπούτσια που προκάλεσαν την ακύρωση της επίδοσής του στο Τόρουν για τα σεισμόπληκτα παιδιά της Τουρκίας. Το 8,40 του χρυσού Ολυμπιονίκη στη διοργάνωση πριν λίγες ημέρες ακυρώθηκε λόγω παράτυπων παπουτσιών.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, βέβαια, «απάντησε» σημειώνοντας 8,41 μέτρα στο μίτινγκ του Λιεβέν. Αμέσως μετά, ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, ανακοίνωσε ότι τα... παράτυπα παπούτσια του Τεντόγλου θα δημοπρατηθούν για καλό σκοπό.

«Έχω πει στον Μίλτο να κρατήσουμε τα παπούτσια που του ακύρωσαν το άλμα, να τα βγάλουμε σε δημοπρασία, να πάρουμε τα λεφτά για να τα δώσουμε στα παιδιά της Τουρκίας», δήλωσε ο Γιώργος Πομάσκι.

Η είδηση μεταδόθηκε και από το Anadolu, πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, το οποίο επικαλείται τα λόγια του προπονητή του. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει λεπτομερώς τις επιτυχίες του Μίλτου Τεντόγλου επισημαίνοντας ότι έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης τέσσερις διαδοχικές φορές.

Το πρακτορείο Anadolu αναφέρει ότι οι νεκροί από τους σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία έχουν ξεπεράσει τους 38 χιλιάδες. Σημειώνεται ότι το χτύπημα του εγκέλαδου έγινε πριν από περιπου δέκα ημέρες.