Το άλμα του Μίλτου Τεντόγλου στα 8,41 μ. που του έδωσε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο (vid)
i

Ο Μίλτος Τεντόγλου / © Intime

Το άλμα του Μίλτου Τεντόγλου στα 8,41 μ. που του έδωσε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο (vid)

Sportal newsroom 22:36 - 15.02.2023 / Ανανεώθηκε: 22:39 - 15.02.2023

Δείτε πως... πέταξε ο Μίλτος Τεντόγλου στα 8,41 μ., κάνοντας την καλύτερη επίδοση στον κόσμο.

Το είπε και το έκανε ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο Έλληνας πρωταθλητής είδε το άλμα του στα 8,40 μέτρα να ακυρώνεται λόγω... παπουτσιών, εξοργίστηκε, δήλωσε πως κάνει... όποτε θέλει ένα παρόμοιο άλμα και το έκανε λίγες ώρες αργότερα. Καταρρίπτοντας την καλύτερη επίδοση στον κόσμο τη φετινή χρονιά.

Ο Μίλτος Τεντόγλου... πέταξε στα 8,41 μέτρα και άφησε άφωνο όλο τον κόσμο με την επίδοσή του.

Δείτε το άλμα του Μίλτου Τεντόγλου:

Θυμίζουμε πως ο Τεντόγλου στο Indoor Tour του Τορούν έφτασε στα 8,40 μέτρα σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κλειστό στίβο στον κόσμο, όμως αυτή τελικά ακυρώθηκε από την World Athletics. 

Aιτία αποτέλεσε το γεγονός πως ο αθλητής έκανε την επίδοση αυτή με μοντέλο παπουτσιών που απαγορεύεται σε αγώνες μήκους.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε λόγο για άδικη απόφαση ενώ τόνισε ότι είναι αηδιασμένος. Και λίγες ώρες αργότερα το κατέρριψε και αυτό. Διαβάστε την οργισμένη αντίδραση του Έλληνα πρωταθλητή.

«Έτσι η παγκόσμια ομοσπονδία έχει ανθρώπους στην ομάδα της που δεν έχουν ιδέα από παπούτσια και αθλήματα. Και αποφασίζουν ποια παπούτσια (spikes) είναι εντάξει ή όχι για τους αθλητές. Νομίζουν ότι το πάχος της πλάτης του παπουτσιού είναι κάτι που είναι καλό. Στην πραγματικότητα όχι μόνο είναι άχρηστο αλλά κάνει το παπούτσι «βαρύ». 

Μου ακυρώνουν το άλμα 8,40 γιατί φορούσα το παπούτσι της πρώτης φωτογραφίας. Ενώ τα άλλα δύο παπούτσια είναι εντάξει για το άλμα εις μήκος. Οι πρώτες 2 φωτογραφίες είναι το ίδιο παπούτσι αλλά διαφορετικού χρώματος. Ελέγξατε με τι παπούτσια έγιναν τα παλιά ρεκόρ; Είχαν λέιζερ στην πλακέτα; Νομίζω ότι θα πρέπει να έχετε άτομα στην ομάδα σας που έχουν εμπειρία με το άθλημα. Είμαι αυτός που κάνει τα άλματα. Θέλω να φοράω ό,τι είναι άνετο και ασφαλές. Δεν με νοιάζει ένα άλμα 8,40. Μπορώ να το πηδήξω όποτε θέλω. 

Είναι απλά άδικο. Αηδιάζω. Το αστείο είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα φορέσω το ίδιο παπούτσι αλλά διαφορετικού χρώματος οπότε θα είναι «εγκεκριμένο». Και προφανώς είναι εντάξει να χάσετε 3 τεστ αντιντόπινγκ αλλά να μην φορέσετε αυτά τα παπούτσια. Πολύ δυνατός ο μαύρος πάνθηρας», ανέφερε στο instagram ο Μίλτος Τεντόγλου.