Το 'πε και το 'κανε ο Τεντόγλου: Του ακύρωσαν το 8,40 και έκανε 8,41, καταρρίπτοντας την καλύτερη επίδοση στον κόσμο (vid)

Το 'πε και το 'κανε ο Τεντόγλου: Του ακύρωσαν το 8,40 και έκανε 8,41, καταρρίπτοντας την καλύτερη επίδοση στον κόσμο (vid)

Sportal newsroom 21:58 - 15.02.2023 / Ανανεώθηκε: 22:32 - 15.02.2023

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέρριψε την καλύτερη επίδοση του κόσμου, αφού λίγες ώρες νωρίτερα του είχαν ακυρώσει την προσπάθεια λόγω... παπουτσιών

Τρεις φορές κατέρριψε ο Μίλτος Τεντόγλου την καλύτερη επίδοση του κόσμου, παίρνοντας προσωπικά την ακύρωση της προσπάθειας του λόγω... παπουτσιών το μεσημέρι (15/2). Ο Έλληνας αθλητής σε πρώτο χρόνο έφτασε τα 8,32μ. και 8,37μ., όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για τον ίδιο. Στο τέταρτο άλμα του πέταξε στα 8,41μ. ξεπερνώντας ακόμα και το ρεκόρ που πέτυχε, το οποίο όμως του πήρε πίσω η παγκόσμια Ομοσπονδία.

Θυμίζουμε πως ο Τεντόγλου στο Indoor Tour του Τορούν έφτασε στα 8,40 μέτρα σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κλειστό στίβο στον κόσμο, όμως αυτή τελικά ακυρώθηκε από την World Athletics. Aιτία αποτέλεσε το γεγονός πως ο αθλητής έκανε την επίδοση αυτή με μοντέλο παπουτσιών που απαγορεύεται σε αγώνες μήκους. Οι τεχνικοί της παγκόσμιας ομοσπονδίας ζήτησαν φωτογραφίες από τα συγκεκριμένα υποδύματα. Λίγες ημέρες αργότερα, το κατόρθωμα του σβήστηκε από τις σχετικές λίστες σαν να μην έγινε ποτέ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου εξέφρασε το παράπονό του μέσω Instagram ανεβάζοντας φωτογραφίες των παπουτσιών του κάνοντας λόγο για άδικη απόφαση. Μάλιστα, σε αυτό του απάντησε και ο Γιάννης Σπαλιάρας με μυθικό σχόλιο. «Στο είχα πει Μίλτο παιδί μου... βγάζουμε ρούχα και παπούτσια πριν πηδήξουμε... πήγαινε τώρα θυμωμένος να τους γα……», έγραψε χαρακτηριστικά ο γνωστός ηθοποιός.

«Έτσι η παγκόσμια ομοσπονδία έχει ανθρώπους στην ομάδα της που δεν έχουν ιδέα από παπούτσια και αθλήματα. Και αποφασίζουν ποια παπούτσια (spikes) είναι εντάξει ή όχι για τους αθλητές. Νομίζουν ότι το πάχος της πλάτης του παπουτσιού είναι κάτι που είναι καλό. Στην πραγματικότητα όχι μόνο είναι άχρηστο αλλά κάνει το παπούτσι «βαρύ». Μου ακυρώνουν το άλμα 8,40 γιατί φορούσα το παπούτσι της πρώτης φωτογραφίας. Ενώ τα άλλα δύο παπούτσια είναι εντάξει για το άλμα εις μήκος. Οι πρώτες 2 φωτογραφίες είναι το ίδιο παπούτσι αλλά διαφορετικού χρώματος. Ελέγξατε με τι παπούτσια έγιναν τα παλιά ρεκόρ; Είχαν λέιζερ στην πλακέτα;

Νομίζω ότι θα πρέπει να έχετε άτομα στην ομάδα σας που έχουν εμπειρία με το άθλημα. Είμαι αυτός που κάνει τα άλματα. Θέλω να φοράω ό,τι είναι άνετο και ασφαλές. Δεν με νοιάζει ένα άλμα 8,40. Μπορώ να το πηδήξω όποτε στον π@@@@ο θέλω. Είναι απλά άδικο. Αηδιάζω. Το αστείο είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα φορέσω το ίδιο παπούτσι αλλά διαφορετικού χρώματος οπότε θα είναι «εγκεκριμένο». Και προφανώς είναι εντάξει να χάσετε 3 τεστ αντιντόπινγκ αλλά να μην φορέσετε αυτά τα παπούτσια. Πολύ δυνατός ο μαύρος πάνθηρας», ανέφερε στο instagram ο Μίλτος Τεντόγλου.